22 Eylül 2024 Pazar

Ulaş Bardakçı ölümsüzlüğünün 52. yılında anıldı

Ölümsüzlüğünün 52. yılında mezarı başında anılan '71 devrimci önderlerinden Ulaş Bardakçı'nın, bugün hala devrim tarihinin sönmeyen yıldızlarından olduğu belirtildi. Anmada, "Direnci, cesareti, mücadelesi yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor" denildi.

'71 devrimci önderlerinden Ulaş Bardakçı, ölümsüzlüğünün 52. yılında mezarı başında anıldı. Ankara 68'liler, Devrimci 78'liler Federasyonu ve Dostluk ve Kültür Derneği 19 Şubat 1972'de katledilen Bardakçı için Ankara Karşıyaka'da mezarı başında anma etkinliği düzenledi.

Bardakçı şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısa saygı duruşunun ardından "Ulaş Bardakçı onurumuzdur" denildi, kaç yıl geçerse geçsin Bardakçı'nın devrim tarihinin sönmeyen yıldızlarından olacağı belirtildi.

Anmada, Bardakçı'nın mücadele hayatı anlatıldı. 1947 Nevşehir ili, Hacıbektaş doğumlu ve ODTÜ öğrencisi olan Bardakçı'nın, başından itibaren THKP-C'nin oluşum sürecinde yer aldığı, daha çok şehir gerillası yanıyla tanınmasına rağmen, THKP-C'nin ortaya çıktığı ideolojik mücadele sürecinin bütününde etkin emeği olduğu; sürece siyasal katkılarıyla da yön verenlerden olduğu vurgulandı.

Bardakçı'nın 6 Ocak 1969'da ABD Ankara Büyükelçisi Robert Kommer'in ODTÜ'de arabasının yakılması eylemi ile de bilindiği dile getirildi.

12 Mart cuntası sürecinde sürdürülen yoğun operasyon sürecinde İstanbul Levent'deki evden kurtulmayı başaran Ulaş Bardakçı, 6 gün sonra 19 Şubat da Arnavutköy'de bir evde kuşatılarak katledildiği hatırlatıldı. Ulaş Bardakçı'nın adını devrim tarihine altın harflerle yazdırdığı, kararlılığı, cesareti ve coşkusuyla verdiği mücadelesinin miras kaldığı vurgulanan açıklamada, "Aradan geçen 52 yıldan sonra halen cesareti, direnci ve mücadelesi ile yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor" denildi.