22 Eylül 2024 Pazar

Ulaş Alankuş Young Struggle kampında anıldı

Ağrı kırsalında ölümsüzleşen Ulaş Alankuş için Almanya'da süren Young Struggle kampında anma gerçekleştirildi. Anma'da Ulaş'ın uğruna ölümsüzleştiği devrim ve sosyalizm için mücadele çağrısı yapıldı.

Ağrı kırsalında yaşanan çatışmada ölümsüzleşen HBDH ve MLKP gerillası Ulaş Alankuş, Almanya'da süren Young Struggle kampında anıldı.

Anma Ulaş Alankuş şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada, Ulaş'ın da gençlik kamplarına katılan, gençlik çalışması yürüten, "Kobanê'yi beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" kampanyasının yürütücülerinden ve Suruç katliamının tanıklarından olduğu belirtildi.

Konuşmada, "2015'te IŞİD ve faşist AKP iktidarı tarafından gerçekleştirilen Suruç katliamında 33 yoldaşımızı kaybettik. Katliamın tanıklarından olan Ulaş yoldaş, katliamcıların sindirme, korkutma hesaplarını bozarak, hesap sorma bilinci ve iradesini kuşandı ve bunun için yüzünü özgür alanlara çevirdi. Örgütlü bir komünist olarak mücadele yürüten Ulaş yoldaştan hepimizin öğreneceği çok şey var. Ondan devrimci olmayı, sınırlarımızı yıkmayı ve daha üst düzeyde mücadele etmeyi öğreniyoruz" denildi.

Ulaş Alankuş ve birlikte şehit düşen PKK gerillası şahsında tüm devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenleri anarak konuşmasına başlayan MLKP temsilcisi, Ulaş Alankuş'un çok kritik dönemlerde ileriye yürümeyi başaran, ağır sorumluluklar alan bir partili olduğunu belirtti. MLKP temsilcisi, Ulaş'ın bedel ödemeyi göze alan, Demircioğlu'nun ‘'ilk ben olmalıyım'' sözünü destur eyleyen bir parti savaşçısı olarak silahını kuşandığını vurguladı.

Faşist AKP-MHP iktidarının savaş konsepti uyguladığını, Güney Kürdistan'da kimyasal silah kullandığını, bu faşist iktidarı yıkmanın silahsız olmayacağını ve gençliğin de silahını kuşanarak bu mücadelede yer alması gerektiğini anlatan temsilci, gençliğin Ulaş'tan çok şey öğrenebileceğini belirtti. Liberalizm ve örgütsüzlük karşısında partili olmayı kuşanan, engel tanımayan, çizgi devrimciliğinde ısrar eden, Baran'laşan, Ulaş'laşan örnek bir komünist olarak Cebo'nun, Rosa'nın, 33'lerin hesabını sormak silah kuşandığını ve faşizme karşı savaştığını vurguladı.

KGÖ ve MLKP temsilcilerinin konuşmalarının ardından yapılan sinevizyon gösteriminde Ulaş'ın mücadelesinden kesitler aktarıldı.

Sinevizyonun ardından Ulaş Alankuş'la Suruç'ta Amara Kültür Merkezi bahçesinde katliamdan önce tanışmış olan Güneş Erzurumluoğlu söz aldı. Erzurumluoğlu, yorulmak bilmeyen bir devrimci olarak Ulaş'ın Kobanê kampanyasının bütün aşamalarında yer aldığını, Suruç'un ardından mücadeleyi örmeye devam ettiğini, hesap sorma bilincinin yüksek olduğunu belirtti.

Ulaş'ı tanıyan başka yoldaşlarının ve onunla şahsen tanışmamış olan enternasyonal kamp katılımcılarının da söz alarak duygu ve düşüncelerini belirttiği, şiirler okuduğu anma, söylenen türküler ve sloganlarla sona erdi.