25 Kasım 2024 Pazartesi

Uğur Konfeksiyon'da vaka sayısı 90'nı geçti

İstanbul'da kurulu bulunan Uğur Konfeksiyon'da, 96 işçinin hastanede tedavi gördüğü ve her geçen gün vaka sayısının arttığı öğrenildi. Açıklama yapan Dev Tekstil, hızla önlem alınmasını istedi. 

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil) İstanbul Temsilciliği, Uğur Konfeksiyonda korona vakalarının sayısının arttığını açıkladı.
Açıklama yapan sendika, işçilerin 96 işçinin hastanede tedavi gördüğü bilgisini verdiğini kaydetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI: YAPACAK BİR ŞEY YOK
Sendika, artan vakalara ve alınmayan tedbirler için Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı İstanbul Rehberlik ve Teftiş Grup Başkalığı'na mail ve telefon üzerinden dilekçe göndererek başvuru yaptıklarını bildirdi. Sağlık Bakanlığı'dan bugün arayan yetkilinin, "Yapılabilecek bir şey olmadığını, semptomlar gösteren işçilerin hastaneye gitmesi gerektiğini, fabrika patronun tüm işçilere test yaptırmak gibi bir zorunluluğu olmadığını" söylediğini aktardı. Çalışma Bakanlığı'ndan aradığını söyleyen yetkilinin, sorumluluğu atarak Çalışma Bakanlığı ile iletişim kurulmasını söylediği belirtildi.

Fabrikadaki işçilerin kendi kaderlerine terk edildiğini ifade eden sendika, acilen şu önemlerin alınmasını istedi:

-Vaka sayılarındaki artışın açığa çıkardığı tablo gereği tüm işçiler 14 gün ücretli izne çıkarılmalıdır,

-Fabrikada işçilerin bağışıklığını güçlendirecek çalışma saati uygulanmalı, fazla mesailer yasaklanmalıdır. Karantina sürecinin tamamlanmasının ardından bilimsel olarak en uygun çalışma süresi olan 6 saatlik çalışma uygulanmalıdır.

-Öğlen yemeğinde besin değeri yüksek ve bağışıklığı güçlendirecek yemekler hazırlanmalıdır,

-Dezenfekten, güvenli mesafe, eldiven, maske vb. kullanılması sağlanmalıdır ve denetlenmelidir,

-En fazla 2 Saat'te bir işçiler havalandırmaya çıkarılmalı, fabrika ortamının hava sirkülasyonu sağlanmalıdır,

-Daha fazla kar elde etmek için fabrika patronu ve yönetimine gerekli cezai ve idari yaptırım uygulanmalıdır,

-Servis, yemekhane, ara dinlenme alanları salgın koşullarına göre düzenlenmeli ve tuvalet vb. alanlarda gerekli hijyen koşulları sağlanmalıdır,

-Fabrika patronu ve yönetiminin işçilerin işçilere uyguladığı tuvalet, lavabo vb. kısıtlaması salgınla mücadelede dezavantaj yaratmaktadır. Bu gibi uygulamaların sonlandırılması sağlanmalıdır."