23 Eylül 2024 Pazartesi

Ücretsiz izne çıkarılan Migros işçileri: Hakkımızı alacağız

Migros'u deposunda çalışan ve ücretsiz izne çıkarılan işçiler, "Hakkımızı alacağız" diyerek, direneceklerini belirtti. 

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN), yasaklanmasına rağmen üyelerinin ücretsiz izne ücretsiz izne çıkarılmasını protesto etti. 

Çayırova'daki Migros deposu önünde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu, Devrimci Partili işçiler, Sosyalist Emekçiler Partisi üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde, "Direne direne kazanacağız", "Depo işçisi yalnız değildir" ve  "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı.

PİROĞLU: KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK
Eylemde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, işçi sınıfının direnerek tüm kazanımlarını elde ettiğini belirterek, bu hakların korunması için de direnmek zorunda olduğunu vurguladı. İktidar ve patronların işçilerin haklarını gasp etmek için elinden geleni yaptığını söyleyen Piroğlu, "İşçi sınıfına örgütsüzlüğü dayatıyorlar. Örgütsüz bırakılan işçilere kuralsız çalışmayı kural olarak dayatıyorlar. Salgın patronlar tarafından fırsat olarak kullanılıyor. Bize işsizlik, yoksulluk olarak dönen salgın patronların elinde bir fırsat oluyor" dedi.

"Biz biliyoruz ki buradaki saldırı işçi sınıfının tamamının bir sorunudur" diyen Piroğlu, "İşçi sınıfı ve direnenler omuz omuza verirse bu saldırıları durdurabiliriz. Kanımızı emenlere, bizim sırtımızdan zengin olanlara ortak cevap vermek zorundayız. Artık hiç kimse yalnız değil ve yürümeyecek. Omuz omuza gelirsek haklarımızı koruruz ve yeni haklar elde ederiz. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. kaybedecek sadece sefaletimiz kaldı" şeklinde konuştu.

'NE YAPARLARSA YAPSINLAR HAKKIMI ALACAĞIM'
Migros işçisi Sevim Göneş, 1 aydır ücretsiz izinde olduğunu belirterek, verilen ücret ile geçinemediğini söyledi. Göneş, "İçeride arkadaşlarımız baskı altında ve pislik içinde çalışıyorlar. Salgın var diyorlar ama tuvaletler kirli, mağazalara gönderdiğimiz ürünlerin hayvan dışkısı içinde. Ben bu şartlar altında çalışmıyorum. Ücretsiz izin kaldırılsın. Migros bu uygulamadan vazgeçsin. Hakkımı savunacağım ve alacağım. Ne yaparlarsa yapsınlar. Önüme taş koysalar o taşı kırıp geçeceğim" dedi.

'MİGROS SALGINI YAYIYOR'
Migros işçilerinden Vehbi Kurt,  Migros'un salgını tüm ülkeye yaydığını belirterek, "Yere dökülen zeytinleri tenekeye geri koyuyorlar" dedi.