4 Ekim 2024 Cuma

Tuzluçayır'dan devlete seslendiler: Gökhan'ı size teslim etmeyeceğiz

Ankara'da Tuzluçayır Mahallesi'nde halka yönelik konuşma yapan sosyalistler, polis tarafından kaçırılan ve kaybedilmek istenen sosyalist işçi Gökhan Güneş'in derhal bırakılmasını istedi. Güneş'in sosyalist olduğu ve devlete diz çökmediği için kaçırıldığını kaydeden sosyalistler; Hasan Ocak'tan Hüseyin Toraman'a mücadele geleneğinin sürdürücüsü olduklarını söyledi. 

Polis tarafından kaçırılan sosyalist işçi Gökhan Güneş'ten 4 gündür haber alınamıyor. İşyeri önünden kaçırılma anı kameralara yansımasına rağmen ailenin ve yoldaşlarının resmi makamlara yaptığı tüm başvurulara rağmen hala yetkililer tarafından Gökhan Güneş'e dair bir açıklama yapılmadı.

Gökhan Güneş için ailesi ve yoldaşları günlerdir sokaklarda. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri dün gece Ankara'nın Tuzluçayır Mahallesi'nde de Gökhan Güneş için eylem yaptı. Halka yönelik konuşma yapan sosyalistler, Tuzluçayır halkını devrimcilere sahip çıkmaya çağırdı.

'BİZİM MÜCADELE GELENEĞİMİZİ ÇOK İYİ BİLİRSİNİZ'
Sosyalistler, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: "Sosyalist bir işçi olan Gökhan Güneş, üç gün önce işyerine giderken polisler tarafından kaçırıldı. 3 gündür yoldaşımızın nerede olduğuna dair bir açıklama yapılmıyor. Görüntüler olmasına rağmen hiçbir işlem yapmayan devlet görüntüleri verenlere soruşturma açıyor. Gökhan Güneş'i kaçıran devlet; sosyalistlere, işçilere, emekçilere, devrimcilere tekrar beyaz torosların geldiğini haber veriyor. Sizi iyi tanıyoruz; Hasan Ocak'tan, Toraman yoldaştan biliyoruz. Siz de bizi çok iyi tanırsınız, mücadele geleneğimizi çok iyi bilirsiniz.

'GÖKHAN GÜNEŞ'İN ELİNİZDE OLDUĞUNU BİLİYORUZ'
Gökhan Güneş'in elinizde olduğunu biliyoruz. Sağ aldınız sağ vereceksiniz. Faşist devletin sosyalistleri kaybetme geleneğini yok edeceğiz. Gökhan Güneş'i bulunduğumuz her alanda, meydanlarda, sokaklarda arayacağız. Hesap soracağız. Faşizme karşı tek yumruk olup Gökhan yoldaşı bulacağız. 

'DEVLETE DİZ ÇÖKMEDİĞİ İÇİN KAÇIRILDI, KAYBEDİLMEK İSTENİYOR'
Gökhan Güneş sosyalist bir işçi. Sosyalist olduğu için, devrimci olduğu için bu devlete; yoksulların, ezilenlerin, işçilerin sömürülmesinin kaynağı olanlara diz çökmediği için kaçırıldı. Kaybedilmek isteniyor. Ancak biz çok iyi biliyoruz; Hasan Ocak'ı, Hüseyin Toraman'ı ve birçok devrimciyi kaybedenler kaybediyor. Artık yeniliyorlar. Yenildikleri için saldırıyorlar. Ancak biz Gökhan'ı sizin elinize teslim etmeyeceğiz. Gökhan'ı sonuna kadar arayacağız ve biz Gökhan'ı sağ alacağız."

'KAYBEDENLER, KAYBEDECEK'
Sosyalistlerin konuşmasına Tuzluçayır halkı alkışlarla destek verirken, sokaklarda "Kaybedenler, kaybedecek" sloganı yükseldi.