4 Ekim 2024 Cuma

Tutuklamaya sevk edilen 30 öğrenci serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan AKP'li Melih Bulu'yu protesto ettikleri için tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 30 öğrenci adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasını protesto etmek için öğrencilerin Salı günü yapmak istediği açıklamaya polis saldırmış ve 228 kişi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan öğrencilerden birçoğu sabaha karşı emniyetteki işlemlerin ardında serbest bırakılmış, 51 öğrenci ise adliyeye sevk edilmişti.

Akşama doğru Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirilen öğrencilerin savcılık ifadeleri sona erdi. "Kamu malına zarar verme" ve "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" iddiaları yöneltilen öğrencilerin 12'si ev hapsi, 9'u adli kontrol ile serbest bırakılırken, 30'u ise tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Gün boyu adliyede bulunan HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Hüda Kaya ile CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Serra Kadıgil ve Turan Aydoğan adliyede öğrencilere destek verdi.

'SİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ'
Savcılık ifadesi için duruşma salonuna getirilen öğrencileri karşılayanlar arasında bulunan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Av. Feyzi Erçin, öğrencilerine "Sizi yalnız bırakmayacağız" diyerek seslendi.

AVUKATA ŞİDDET
Öğrencileri savunmak için duruşma salonuna girmek isteyen bir avukat, sivil polis tarafından darp edildi. Duruşmayı takip eden Avukat Dayanışması yaptığı paylaşımda, "Bir kadın meslektaşımız kimliği belirsiz bir şahıs tarafından itildi, kim olduğunun tespit edilmesini isterken o şahsı mahkemenin arka kapısından çıkarmaya çalışıyorlar" dedi.

30 ÖĞRENCİ SERBEST
Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 30 öğrenci yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Öğrenciler alkışlarla karşılandı.