18 Eylül 2024 Çarşamba

Tutsak yakınları Diyarbakır'dan seslendi: Mücadelemize engel olamayacaksınız

Diyarbakır'da "Özgürlüğe ses ver" eylemine devam eden tutsak yakınları, PKK lideri Öcalan başta olmak üzere siyasi tutsaklar serbest bırakılana dek mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

Tutsak yakınları öncülüğünde başlatılan "Özgürlüğe ses ver" eylemi Diyarbakır Kampüs Hapishanesi önünde devam ediyor. Eyleme katılanlar üzerinde "özgürlüğe ses ver" yazılı önlükleri giydi. Eyleme, Adalet Nöbeti Anneleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray ile Mehmet Şirin Gürbüz, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ve çok sayıda kişi katıldı.

"Özgürlüğe ses ver" pankartının açıldığı eylemde "Bijî berxwedana zindanan", "Girtîyên siyasi rumeta me ne (Siyasi tutsaklar onurumuzdur)" ve "Hak, hukuk, adalet" sloganları atıldı.

'BARIŞ VE ADALET İSTİYORUZ'
İzmir Bucak F Tipi Hapishanesinde tutsak Mazlum Alan'ın annesi Remziye Alan, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen ağır tecrit politikalarına değinerek, "Cezaevlerinde çocuklarımız da tecrit altında. Bizler, çocuklarımız ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kırılana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Kimse bizim mücadelemizi engelleyemez. Biz anneler barış ve adalet istiyoruz" dedi.

'HEPİMİZİ ÖLDÜRSENİZ DAHİ ENGEL OLAMAZSINIZ'
Kırşehir F Tipi Hapishanesinde tutulan Özgür Sevim'in annesi Behise Sevim de polis ablukasına tepki göstererek, "Ablukalarla hepimizi öldürseniz dahi engel olamazsınız. Allah'tan korkmuyor musunuz? Bizim çocuklarımız cezaevlerinde ağır tecrit altında tutuluyor. Çocuklarımız kimseye zulüm etmemiş kimseyi öldürmemiş" ifadelerini kullandı.

Eylem, Kürtçe klamlar söylendikten sonra oturma eylemi ile son buldu.