19 Eylül 2024 Perşembe

Tutsak Erdemci gardiyanlar tarafından darp edildi

Ereğli Yüksek Güvenlikli Hapishanesindeki Vahdettin Erdemci'nin oğlu Devran Erdemci, babasının gardiyanlar tarafından darp edildiğini aktardı.

Konya Ereğli Yüksek Güvenlikli Hapishanesinde kalan 55 yaşındaki hasta tutsak Vahdettin Erdemci'in oğlu Devran Erdemci, dün açık görüşte bir araya geldiği babasının gardiyanların şiddetine maruz kaldığını aktardı. Devran Erdemci, babasının vücudunun birçok yerinde darp izlerinin olduğunu belirtti.

'YARA İZLERİ VARDI, DERİSİ SOYULMUŞ ŞEKİLDEYDİ'
Erdemci, babasının cezasının iki ay önce onandığını ve tekli hücreye alındığına işaret ederek, "Babam KOAH ve astım hastası. Ayrıca kronik rahatsızlıkları var. Babamı döverek ve yerlerde sürükleyerek revire götürmüşler. Babamın eli yüzünde yara izleri vardı. Derisi soyulmuş bir şekildeydi. Orada şiddet görüyorlar" dedi.

'BURADA DA BİTİRECEĞİZ' TEHDİDİ
Babasının daha önce de gardiyanlar tarafından darp edildiğini hatırlatan Erdemci, "Babam anlattı; 'Buraya girip zorla seni çıplak bir şekilde arayacağız' gibi şeyler söyleniliyormuş. Babam defalarca, 'Sen PKK'lisin, sizleri dağda nasıl bitirdiysek burada da bitireceğiz', 'Burası Van değil, Konya. Hepinizi adam edeceğiz. Sen de adam olacaksın, sen teröristsin' diye tehdit ediliyor" diye kaydetti.

DAHA ÖNCE DE GARDİYANLAR TARAFINDAN DARP EDİLDİ
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre hasta tutsak Erdemci, Siirt'te 2014 yılında "devletin birliği ve bütünlüğünü bozma" iddiasıyla tutuklanıp, 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Erdemci, bir süre önce de gardiyanlar tarafından darp edilmiş ve bu durumu kamuoyuna paylaştığı için aynı gardiyanların tehdidine maruz kalmıştı.