20 Eylül 2024 Cuma

Türkmen'den Özak işçileriyle dayanışma çağrısı

Urfa Valiliğinin yasağı gerekçe gösterilerek direnişteki Özak işçilerine jandarma saldırdı, işçiler ve BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen darp edilerek gözaltına alındı. "Bu ülke, bu kent patronların emriyle mi yönetiliyor? Bu vali patronların valisi mi yoksa bu yetkililer bütün halka karşı mı sorumlu? İçeride suç işleniyor, işçiler tehdit ediliyor, işçilere baskı yapılıyor, işçiler işten atılıyor ve işçiler bunun için direnişte ama bu kenttin valisi, bu kentin güvenlik görevlileri hakkını arayan işçilere müdahale ediyor" diyen Türkmen, direnişi sahiplenmeye çağırdı.

Özak Tekstil işçileri, Urfa Valiliğinin yasağı gerekçe gösterilerek jandarma saldırısıyla gözaltına alındı. Sarı sendika Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş sendikasından istifa eden işçiler BİRTEK-SEN'de örgütlenmeye başladı. Baskı, mobbing ve tehditle sarı sendikaya üye olmaya zorlanan işçiler bunu reddedince bir kadın işçi işten atılmış, işçiler işten atma saldırısına direnişle yanıt vermişti.

İşçilerin azmini ve direnişini kıramayan patronun talimatıyla Urfa Valiliği bugün 13.00'den 2 Aralık 23.59'a kadar kente eylem ve etkinlik yasağı ilan etti. Bugün fabrika önünde açıklama yapmak isteyen işçiler yasak bahane edilerek jandarma ve güvenliğin saldırısına uğradı, darp edilerek gözaltına alındı.

TÜRKMEN'DEN DİRENİŞE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI
Gözaltı aracından seslenen BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, tüm kamuoyuna işçilerle dayanışma çağrısı yaptı. İşçilerle birlikte darp edilerek gözaltına alındıklarını hatırlatan Türkmen, "Buradan tüm Türkiye'ye çağrı yapıyorum. Urfa'da bir tek patronun, Özak patronunun emriyle bir yasak kararı alınıyor. Ve Özak patronunun emriyle koca jandarma, güvenlik görevlileri işçilere saldırdı. Bu ülke, bu kent patronların emriyle mi yönetiliyor? Bu vali patronların valisi mi yoksa bu yetkililer bütün halka karşı mı sorumlu? İçeride suç işleniyor, işçiler tehdit ediliyor, işçilere baskı yapılıyor, işçiler işten atılıyor ve işçiler bunun için direnişte ama bu kenttin valisi, bu kentin güvenlik görevlileri hakkını arayan işçilere müdahale ediyor. Buradan bütün Türkiye'ye Özak işçilerinin direnişine, saldırıya uğrayan Özak direnişine sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.