20 Eylül 2024 Cuma

'Türkiye'nin iktidar alternatifi HDP'dir, sizsiniz'

HDP Ağrı İl Örgütü, Dörtyol Meydanı'nda miting düzenledi. Mitingde konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Türkiye'nin iktidar alternatifi HDP'dir, sizsiniz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı İl Örgütü, Dörtyol Meydanı'nda miting düzenledi. Mitinge, HDP'nin Ağrı milletvekili adayları Dilan Dirayet Taşdemir, Kezban Dumlu Ögel, Abdullah Koç, Berdan Öztürk ile HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü katıldı.
 
Miting alanını dolduran yüzlerce kişi, "HDP olmazsa olmaz", "HDP'siz Meclis yok sayılan bir halktır" dövizleri taşıyarak "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.
 
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın TRT'de yayımlanan konuşmasının yayınlandığı mitingde ilk sözü HDP Ağrı milletvekili adayı Kezban Dumlu Ögel aldı. Ögel, 24 Haziran seçimlerini tarihi olarak nitelendirerek, "Tarihidir çünkü hiçbir dönemde olmadığı kadar baskının fazla olduğu OHAL şartlarında gerçekleşen bir seçimle karşı karşıyayız. Kader tayin edici bir seçim diyoruz" dedi.
 
Kürt halkının tarihini unutmadığının altını çizen Ögel, "Roboski'yi, Zilan'ı, Dersim'i, Cizre'yi, Taybet Ana'yı unutmayacaktır. Hz. Ali'nin bir sözü var. Der ki; zalimin sonu geldiğinde her türlü zulmü arttırırmış. Bunlar da sonu geldiği için her türlü zulmü yaparak provokasyonlara neden olmak isteyebilirler ama bizler bu provokasyonlara gelmeyeceğiz" diye konuştu.
 
'AKP-MHP FAŞİZMİNE AĞRI'DAN TEK BİR  OY ÇIKMAYACAK'
 
Dilan Dirayet Taşdemir de AKP iktidarının 16 yıl boyunca Ağrı'nın sorunlarına çözüm üretmediğini söyledi. Ağrı'nın AKP iktidarında ilçeye dönüştürüldüğünü belirten Taşdemir, "Ağrı kararını verdi ve 24 Haziran'da 'tamam' dedi. 24 Haziran'da ya demokrasi ya barış gelecek ya da tek adam gelecek" diye konuştu.
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Ağrı Milletvekili adayı Berdan Öztürk de AKP'nin artık halklara sunacağı bir politikasının kalmadığını söyledi. Öztürk, "Cizre'yi AKP hükümeti yaptı. 24 Haziran'da zindanlarda olan arkadaşlarımız için sandıklara gideceğiz ve irademize sahip çıkacağız. 16 yıldır Ağrı halkına sadece vaatlerde bulunuyor sadece söz veriyor ama gördüğünüz gibi Ağrı'nın hiçbir sorununa bugüne kadar çözüm üretmemiştir. Tüm baskılara rağmen Ağrı halkı yine alanları doldurdu. Bunun fotoğrafını çekip Cin Ali'ye göndereceğiz. 24 Haziran'da Nusaybin'i Cizira Botanı, Sur'u,Taybet Ana'yı, Cemile'yi unutmayacağız" şeklinde konuştu.
 
'6 MİLYON SEÇMENİ YOK SAYARAK DEMOKRASİ KURAMAZSINIZ'
 
Ardından söz alan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise HDP'nin kadınların, gençlerin bütün ötekileştirilenlerin partisi olduğunu belirtti. Kürkçü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu partiyi büyütmek, genişletmek, ittifakı çoğaltmak Türkiye'nin özgürleşme imkanıdır. HDP faşizmin önünde sağlam bir kaya gibi duruyor. HDP 7 Haziran'dan beri aynı kavgayı veriyor. 'Seni başkan yaptırmayacağız' kavgasını veriyor. Erdoğan Kürtlerin oylarını hak etmiyor. 2013'e ne kadar umutla başladık. 2013 Newroz'un da sevgili yoldaşımız Abdullah Öcalan'ın barış ve demokratik siyaset çağrısını hepimiz umutla dinledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da dedi ki o zaman 'Be bu işi çözmek için başımı koydum. Gerekirse baldıran zehri içerim.' Ne baldıran zehri içti ne de çözdü. Barış zemini geliştikçe, Kürtlerin özgürlük hakkı Türkiye'de kabul gördükçe Erdoğan bu işten kazanamayacağını anladı ve barışı buzdolabına koydu. Bize de kurşunlar düştü. Onlara sevda bize kurşunlar öyle mi? Hayır ne onlara sevda ne bize kurşun. Demokrasinin ortağı olacağız. Biz olmazsak demokrasi olmaz. Siz 6 milyon seçmeni yok sayarak demokrasi kuramazsınız. En üretken, vefakar halkları ortak olmadan Türkiye'de hükümet bile kuramazsanız. Ya bizimle ya bizimle, ya özgürlük ya özgürlük."
 
'ERDOĞAN'DAN ÖNCE BİZ GİDECEĞİZ SANDIKLARA'
 
Kürkçü, 24 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerin güvenliğine de değinerek, "Avucunu yalarsın Tayyip Erdoğan. Senden önce biz gideceğiz sandıkların başına. Hile olan her şeyi bu seçimde kanun haline getirdiler. Ama yine de korkuyorlar çünkü zamanlarının dolduğunu biliyorlar. Şimdi kadınların gençlerin sizlerin zamanı. Bu direnci, dayanışmayı, ciddiyeti devam ettirdiğimiz sürece bir sonraki seçimde Türkiye'nin iktidar alternatifi HDP'dir, sizsiniz arkadaşlar. Bundan 10 sene önce sayımız bile sayılmıyordu. 20 sene önce adımız söylenmiyordu. Adım adım şehitler vererek kurbanlar vererek geldik bu günlere. Eşitlik, özgürlük için ortak yaşam için 24 Haziran'da sandıklara gideceğiz" dedi.
 
Miting sanatçı Kemalê Amedê'nin şarkılarıyla son buldu.