20 Eylül 2024 Cuma

Türk devletinin saldırısında 4 QSD komutanı ölümsüzleşti

QSD Basın İrtibat Merkezi Türk devletinin dün akşam gerçekleştirdiği SİHA saldırısına ilişkin açıklama yaptı. QSD açıklamasında, 4 QSD komutanının şehit düştüğü 2 savaşçının da yaralandığı kaydetti.

İşgalci Türk devletine ait SİHA'nın dün akşam saatlerinde Qamişlo ve Amûdê arasındaki yolda bir aracı hedef aldığı saldırıya ilişkin Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi açıklama yaptı.

6 komutan ve savaşçılarının bulunduğu aracın hedef alındığını vurgulayan QSD, "İşgalci Türk devleti Şengal DAİŞ Soykırımı'nın 9'uncu yıl dönümünde, uzun yıllar boyunca DAİŞ çetelerine karşı savaşan komutan ve savaşçılarımıza bir kez daha saldırdı. Türk devleti, 3 Ağustos Perşembe akşamı saat 19.15 sıralarında Qamişlo'nun Herme Şêxo köyü yolu üzerinde ev iznine çıkan 6 komutan ve savaşçımızın bulunduğu aracı hedef aldı" dedi.

Ölümsüzleşen komutanlardan Aram Mihemed Îbrahîm'in DAİŞ'e karşı yürütülen savaşta gazi olduğu kaydedilen açıklamada şunlar belirtildi: "Diyar Cuma Xelîl, Ehmed Fadil Simo ve Berzan Mistefa Şêxmûs ise bölgeyi ve halkını koruma uğruna yıllardır mücadele etmiş ve DAİŞ terörüne karşı verilen tüm savaşlarda aktif bir rol üstlenmişlerdir."