21 Eylül 2024 Cumartesi

Türk devletinin saldırılarında YPJ'li Nûpel Derik şehit düştü

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, 18 Ocak günü işgalci Türk devletinin Ayn İsa'ya dönük saldırılarında yaralanan savaşçıları Nûpel Tekoşer Derik'in 7 Şubat günü ölümsüzleştiğini duyurdu.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada işgalci Türk devletinin 18 Ocak günü Ayn İsa'ya dönük saldırılarında Nûpel Têkoşer Dêrik adlı savaşçılarının yaralandığını tüm müdahalelere rağmen şehit düştüğünü duyurdu.

YPJ yaptığı yazılı açıklamada; "Ülkemizde  geliştirdiğimiz özgürlük mücadelemiz her geçen gün büyüyor ve halkların davasını zaferle taçlandıracağız. Devrimin kazanımlarını ve Rojava Kadın Devrimi'ni korumak için mücadelemizi amansız bir şekilde aralıksız şekilde sürdüreceğiz" dedi.

'ÜLKEMİZİ VE TOPRAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ'
Şehit düşen savaşçıları Sena Eli'nin (Nûpel Têkoşer Dêrik) 1999 yılında Dêrik'te dünyaya geldiğini belirten YPJ Genel Komutanlığı, Sena Eli'nin 2018 yılında YPJ'ye katıldığını söyledi.

Sena Eli'nin genç bir kadın olarak devrim koşullarında kendini öncü bir kadın olarak ideolojik ve askeri olarak geliştirdiğini vurgulayan YPJ devrimci kişiliğini yaşamın her anında yaşattığına dikkat çekti.

İşgalci Türk devletinin 18 Ocak 2023 günü Eyn İsa'ya dönük bombardıman saldırısında yaralanan Sena Eli'nin günlerce süren tedavisine rağmen, 7 Şubat günü şehit düştüğünü belirtti. 

Sena Eli'nin ailesi, yoldaşları ve halklara başsağlığı dileyen YPJ açıklamasında şunları ifade etti: "İşgalci Türk devletine karşı yürüttüğümüz mücadele haklı olduğumuz bir mücadeledir. Şehadete ulaşan her yoldaşımızın şahsında ülkemizi ve topraklarımızı koruma sözümüzü yenilemekteyiz. Başta Nûpel yoldaşımızın ailesi ve arkadaşları olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun. YPJ olarak arkadaşlarımızın intikamın alacağımızın sözünü veriyoruz."