22 Eylül 2024 Pazar

Türk devletinin saldırıları Rakka'da protesto edildi

Türk devletinin Zaxo ve Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto edildi, hava sahasının uçuşa kapatılması çağrısı yapıldı.

Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları ile Zaxo'da gerçekleştirdiği katliama karşı Rakka'da kitlesel eylem yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, QSD bayrakları ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı.

Yürüyüşün ardından Neim Kavşağı'nda yapılan açıklamada Reqa Sivil Meclis Eşbaşkanı Ehmed Xelil konuştu. Xelil, garantör devletlere "Türk devletinin SİHA'larla sivillerin hedef alınmasına karşı ahlaki görevlerini yerine getirerek bu durumu sonlandırma" çağrısında bulundu.

Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Ibtisam Ehmed ise, Türkiye'nin suç işlediğine işaret etti, "BM Güvenlik Konseyi ve insan hakları örgütlerinin kararlarını ihlal ediyor. Türk devletinin saldırıları burayla sınırlı kalmadı, Başûrê Kurdistan'ın Zaxo bölgesinde katliam gerçekleştirdi. Bu da Türk devletinin asker sivil ayrımı yapmadan herkesi katlettiğini ve asıl amacının komşu devletlerin toprağını işgal etmek olduğunu bize gösteriyor" dedi.

Açıklamada ayrıca hava sahasının uçuşa kapatılması çağrısı yapıldı.