22 Eylül 2024 Pazar

Türk devletinin işgalci saldırılarına Almanya'dan tepki

Almanya'nın Köln ve Stuttgart kentlerinde Türk devletinin işgalci savaşına karşı sokağa çıkıldı. "İşgale hayır Kürdistan'a özgürlük" şiarıyla gerçekleştirilen eylemlerde halka yönelik konuşmalar yapılarak, işgal saldırılarına tepki göstermeleri istendi.

Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına karşı Almanya'nın Köln ve Stuttgart kentlerinde eylemler yapıldı.

AvEG-KON'a bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'nun (AGİF) Köln'ün Kalk Post Caddesi'nde çadır kurarak yaptığı eylemde, "İşgale hayır Kürdistan'a özgürlük" denildi. AVEG-KON'un yayımladığı bildirinin okunduğu ve ajitasyon konuşmalarının yapıldığı eylemde faşistlerin sözlü saldırısı ile karşılaşıldı.

AGİF'lilerin kararlı duruşu ile saldırı boşa düşürülerek eyleme devam edildi. Eylemde sık sık işgal karşıtı sloganlar atıldı.

Almanca, Türkçe ajitasyon konuşmaları yapılarak işgale karşı işçi ve emekçiler harekete geçmeye çağrıldı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde de Birleşik Mücadele Güçleri'nin örgütlediği çadır eylemi gerçekleştirildi. İşgal karşıtı bildirilerin dağıtıldığı eylemde ajitasyon konuşmaları yapıldı.

Türk devletinin Kürdistan'da soykırım politikası izlediği ve buna Avrupa Birliği (AB) emperyalist devletlerinin destek sunduğuna dikkat çekilen konuşmalarda, "Rusya'nın Ukrayna işgaline adeta savaşı göze alarak açıktan tutum alan Avrupa hükümetleri Türkiye'nin kimyasal silahlar kullanarak savaş suçu işlemesine gözlerini kapatıp dilsizleşebiliyorlar" denildi.

KDP'nin ihanetçi çizgisinin de teşhir edildiği konuşmalarda, "Faşizme karşı omuz omuza", "Bimre ihanet", "Türkiye Kürdistan'dan defol", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganları atıldı.

Eylemde, Alınteri, ADHK, ATİK, AVEG-KON, AGİF, PKK, MLKP bayrakları taşındı.