22 Eylül 2024 Pazar

Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Türk devletinin işgal saldırılarını yoğunlaştırması Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde protesto edildi. TKŞ üyeleri, Kobanê'de yaptıkları eylemde devrimi savunma çağrısında bulundu. Özerk yönetime bağlı kurumlar da işgal saldırılarını lanetledi.

AKP-MHP iktidarının Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

KOBANÊ
TKŞ üyeleri, Kobanê Özgürlük Meydanı'nda yaptıkları eylemle işgal saldırılarını protesto etti, devrimi savunmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Komünistler, "Kahrolsun ihanet ve işgalcilik" ve "Yaşasın özgürlük mücadelemiz" yazılı dövizler taşıdı. Eylemde sık sık "Kahrolsun ihanet", "Kahrolsun Erdoğan" ve "Şehitler ölümsüzdür" sloganları atıldı.

TKŞ adına açıklama yapan Gulistan Eli, Türk devletinin Güney Kürdistan'ın Zaxo kentinde gerçekleştirdiği katliam ile Kobanê ve Qamişlo'da yaşanan SİHA saldırılarını hatırlattı. Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırıların son günlerde daha da arttığına işaret eden Gulistan Eli, "Erdoğan diktatörlüğü, AKP-MHP faşizmi artık her türlü savaş yöntemiyle irademizi kırmak istiyor" dedi.

Türk ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin da yaralandığını belirten Gulistan Eli, Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî kentlerini işgal eden Türk devletinin yeni işgal tehditlerinde bulunduğunu kaydetti.

Özerk Yönetime yönelik saldırılara karşı tüm bölge halklarının mücadeleyi büyütmesi gerektiğine işaret eden Gulistan Eli, devrim topraklarını savunacaklarını ve işgale karşı direnişi sürdüreceklerini dile getirdi.

QAMIŞLO
Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları ile Zaxo katliamı Qamişlo'da da protesto edildi. Şehit Aileleri Meclisi ve Suriye Gelecek Partisi Kadın Meclisi, kurum binası önünde basın açıklama yaptı.

Aileler adına konuşan Şirîn Ehmed, uluslararası kurumların Türk devletinin işlediği savaş suçlarına karşı harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi. YPJ komutanı Jiyan Tolhildan'ın da aralarında olduğu üç kadın savaşçının SİHA saldırısıyla katledildiğini hatırlatan Şirîn Ehmed, Türk devletinin katliam saldırılarına tepki gösterdi.

Suriye Gelecek Partisi Kadın Meclisi yöneticisi Zozan Şemo da Türk devletinin bu saldırılarla halkı korkutmayı amaçladığını söyledi. Zozan Şemo, "Türkiye'nin sicili suçlarla dolu. Amacı, Kuzey ve Doğu Suriye'deki kadınları devrime öncülük etme mücadelelerinden vazgeçmeleri için korkutmaktır. Ancak işgalci devlet, kadınları katlederek hedeflerine ulaşamayacaktır" dedi.

HESEKÊ
Hesekê halkı, Türk devletinin devam işgal eden saldırıları ile Kürdistan topraklarını 4 parçaya bölen Lozan Anlaşmasını Hesekê Kuzey Bölge Meclisi önünde protesto etti.

Eylemde açıklama yapan Meclis Eşbaşkanı Remadan Fetah, Türk devletinin saldırılarının giderek arttığına dikkat çekti.

Lozan Antlaşması'nı protesto eden Fetah, Türk devletinin "Misak-ı Milli" hayallerini yeniden canlandırmayı, Kerkük ve Musul ile Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını işgal ederek, bölgede yeni bir harita çizmeyi hedeflediğini belirtti.

Fetah, işgalci Türk devletinin saldırılarından Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası güçlerin sorumlu olduğunu dile getirdi.