22 Eylül 2024 Pazar

Türk devleti Til Temir'de okul vurdu, 4 çocuk katledildi

Türk devleti, Hesekê ile Til Temir arasında kız çocukları için hazırlanan özel eğitim merkezini bombaladı. Saldırıya tepki gösteren Özerk Yönetim, 4 çocuğun katledildiğini, 11 çocuğun da yaralandığını açıkladı.

Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını aralıksız bombalayan işgalci Türk devleti, BM sponsorluğunda kız çocukları için açılan eğitim merkezine SİHA saldırısı düzenledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Erdoğan'ın gerçekleştirdiği uluslararası görüşmelerin ardından saldırılarının arttığına dikkat çekti. Son dönemde gerçekleştirilen SİHA saldırıları ve bombardımanlarda DAİŞ'e karşı savaşan komutan ve sivillerin hedef alındığını belirtti.

Saldırıların yoğun biçimde devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Türk devletine ait SİHA, dün akşam Til Temir-Hesekê yolunu ve özellikle Uluslararası Koalisyon üssüne 2 km uzaklıkta bulunan Şimoke köyündeki kız çocukları eğitim merkezini hedef aldı. Saldırıda 4 çocuk şehit düştü, 11 kız çocuğu da yaralandı. Bu vahşi saldırı uluslararası bütün kanunları ihlal ediyor ve savaş suçudur. Aynı zamanda halkımıza dönük soykırım saldırısıdır, DAİŞ'in diğer yüzüdür" ifadeleri yer aldı.

Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları artırmak ve işgali meşrulaştırmak amacı taşıdığını ifade eden Özerk Yönetim, tüm Suriye topraklarının Türk devletinin tehdidi altında olduğunu belirtti, "Tüm Suriyelilerin bunu iyi bilmesi, Türk devletinin eski ve yeni politikalarından ders çıkarması gerek" yorumunda bulundu.