22 Eylül 2024 Pazar

Türk devleti Rojava'da halka yönelik saldırılarını sürdürüyor

Türk devleti Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik SİHA saldırısında bir çocuk ve bir kadını yaraladı.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik SİHA saldırıları sürüyor. Hesekê, Dirbêsiyê ve Şehba'da SİHA'larla katliamını sürdüren Türk devleti, Hesekê'de kız çocuklarının eğitimini sürdürdüğü okula yönelik saldırıda 4 kişiyi katlederken, Şehba'ya yönelik saldırılarda ise bir çocuk ve bir kadın yaralandı.

Uluslararası DAİŞ Karşıtı Koalisyon Komutanı Tümgeneral John Brennan, 18 Ağustos'ta Hesekê ile Til Temir arasında Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile kız çocuklarının eğitim gördüğü okula yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Brennan, Hesekê'de Birleşmiş Milletler'in aktif desteklediği eğitim programında eğitim gören 4 kız çocuğunun katledildiği saldırıyı kınadı.

TÜRK DEVLETİNİN SALDIRISINDA İKİ KİŞİ AĞIR YARALANDI
Türk devleti ve bağlı çeteler Şehba'da da pek çok noktayı bombaladı. Qeramil, Hasin, Eyn Deqnê, Belûniyê, Werdiyê, Semoqa, Nêrebiyê ve Şeala ve Til Medîq, Şehba barajı civarı, Til Rifat ve Dirbêsiyê'ye yönelik gerçekleştirilen bombardımanda 13 yaşındaki Hisên Xelef ve 55 yaşındaki Xedice Şemo ağır yaralandı. Yaralılar Şehba'da bulunan Avrin Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ŞEHBA'DA YARALANANLARIN AİLELERİ: SESSİZ KALMAYACAĞIZ
Türk devletinin Şehba'ya yönelik saldırısında yaralananların aileleri, saldırıya tepki göstererek, sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Nêrebiyê köyüne düzenlenen saldırıda yaralanan Xedice Welo'nun ailesinden Hisên Welo, saldırılarında sivillerin hedef alındığını belirterek, "İşgalci Türk devleti ve çeteleri yıllardır Şehba kantonuna acımasız saldırılar düzenliyor. Sivillerle dolu köylere yönelik saldırılarını artırdı ve iki sivili yaraladı. Bu saldırıları kınıyoruz. Türk işgaline karşı sessiz kalmayacağız" dedi.

Bedriya Welo da sivillere yönelik saldırıları kınayarak, "Türk işgali neden sürekli sivilleri bombalıyor? Xedice Welo gelişigüzel saldırı sonucu yaralandı. Türk devletinin evlerimizi bombalamasını kınıyoruz" diye konuştu.