20 Eylül 2024 Cuma

Tülay Çal'ın direnişi 29. gününde

İBB direnişçisi Tülay Çal, 29. gününde Sefa Tepesi tesisi önünden  seslendi. İBB'ye ait her yeri eylem alanına çevireceğinin altını çizen Çal, şöyle devam etti: "Onurumu, ekmeğimi, aşımı onlara bırakmayacağım,  sonuna kadar direneceğim!"

Raporluyken hakkında tutulan asılsız tutanakla işten atılan Tülay Çal'ın direnişi 29. gününde. Çal'ın bugünkü eylem alanı İBB Sefa Tepesi tesisi oldu. Çal, kamuoyuna kazanana kadar direnişi sürdüreceğini bir kez daha yineledi.

"Direnişe burada başlayacağımızı söylemiştim, 29 gündür direnişimin devam ettiğini ve edeceğini de burada duyuruyorum" diyen Çal, Sefa Tepesi tesisinin zulmün, baskının, işkencenin sürdüğü; insanların onurunu, ekmeğini hiçe saydığını kaydetti. Çal, "Hırsızlıklarına göz yummadım. Ben onlardan biri değilim. İnsan ayrımcılığı yaptılar, hukuksuzca tuttukları tutanakla işten attılar. Söylediklerinin hepsinin yalan olduğunu onlar biliyor" dedi.

İBB'ye ait her yeri eylem alanına çevireceğinin altını çizen Çal, şöyle devam etti: "Onurumu, ekmeğimi, aşımı onlara bırakmayacağım, sonuna kadar direneceğim!"