4 Ekim 2024 Cuma

TÜGVA'lı müdür yardımcısından öğrencisine cinsel saldırı

Adıyaman Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören bir öğrenci, müdür yardımcısı Yusuf U. ve öğretmen Abdulkadir K'nin cinsel taciz ve tecavüz girişimine maruz kaldı. Yusuf U'nun aynı zamanda Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜGVA'da lise koordinatörlüğü yaptığı öğrenildi.

Adıyaman Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı Yusuf U. ve okulun öğretmenlerinden Abdulkadir K'nin , erkek öğretmenlerin cinsel taciz ve tecavüz girişimi saldırısına maruz kaldığını anlattı.

TÜGVA lise koordinatörlüğü görevinde de bulunan Müdür yardımcısı Yusuf U'nun bir evde cinsel taciz ve tecavüz girişiminde bulunduğu öğrenci, daha sonra aynı okuldan Abdulkadir K. isimli öğretmenin tacizine maruz kaldı. Öğrencinin, durumundan şüphelenen öğretmenine yaşadıklarını anlatması sonrası 8 Kasım'da ifadesi alındı.

MÜDÜR YARDIMCISI AÇIĞA ALINDI
Müdür Yardımcısı Yusuf U'nun okulda kimseye bir şey anlatmaması için kendisini tehdit ettiğini söyleyen cinsel istismar mağduru öğrenci, "Kimseye bir şey anlatma, Abdulkadir hocan için bir gün ortam yaparım. Üçümüz buluşuruz, Abdulkadir hoca senden özür diler. Ben özür dilettiririm. O olayda böylece kapanmış olur" diyerek telefonunu aldığını ve kendisine ait mesaj ve görüntülerin olup olmadığını kontrol ettiğini söyledi.

Yusuf U'nun arada kağıtlara "Seni özledim, seni istiyorum, sana sarılmak istiyorum" tarzında notlar yazıp, bunları kendisine watshap üzerinden atmasını istediğini söyleyen öğrenci, ifadesinde şunları söyledi: "Yusuf hoca bana eğer polis sana bir şey sorarsa 'Bir şey yok. Yusuf hoca ile evine çiçek sulamak için gittik', eğer çok şüphelenirlerse de ondan 'hoşlanıyorum' diye söylersin dedi."

Yusuf U. okul idaresi tarafından açığa alınırken, soruşturmanın basına sızdırılmaması için özel çaba harcandığı ortaya çıktı. İstismar saldırısında bulunanlarla ilgili nasıl bir işlem yapıldığı ise öğrenilemedi.