4 Ekim 2024 Cuma

TTB'den HDP'ye ziyaret 

TTB, Ankara'da bulunan HDP Genel Merkezini ziyaret etti, "Beyaz yürüyüş" katılım çağrısı yaptı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Genel Sekreteri Vedat Bulut ve Konsey üyelerinden oluşan heyet, Halkların Demokratik Partisi (HDP)'yi Ankara'da bulunan Genel Merkezin'de ziyaret etti. TTB heyeti HDP  Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ile görüştü.

'BEYAZ YÜRÜYÜŞE' KATILIM VE ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
Ziyaretten sonra HDP Eş Genel Başkanı Sancar ile birlikte açıklama yapan Fincancı, 1 Ekim itibariyle eylem programı başlattıklarını hatırlattı. TTB'nin 27 Kasım'da başlatacağı "Beyaz yürüyüşe" katılım ve ortak mücadele çağrısı yapan Fincancı, Emek Bizim Söz Bizim buluşmalarına davet ettiklerini belirtti. Fincancı, iki gündür siyasi partilere ziyaret gerçekleştirdiklerini ve seslerini duyurmaya çalıştıklarını aktardı.

İstanbul'da başlayacak yürüyüşe 24 Kasım'da Kocaeli'de, 25'inde Bursa'da, 26'sında Eskişehir'de buluşmalarla devam edeceklerini ifade eden Fincancı, 27'sinde Ankara'da olacaklarını söyledi.

Yürüyüşün ardından "beyaz form" olacağını belirten Fincan, çözüm önerilerini tartışmak ve birlikte karar vermeyi hedeflerini kaydetti.  Forumun bir son değil başlangıç olacağının altını çizen Fincancı, Türkiye'nin sağlık sistemini birlikte kurgulayacağını dile getirdi.

FİNCANCI: BİRLİKTE ÇÖZÜM GELİŞTİRMEK HEPİMİZİN HEDEFİ
TTB'nin koruyucu hekimliği önceleyen kamucu sağlık politikasına önem verdiğini vurgulayan Fincancı, "Söylediklerimizin ne kadar haklı olduğu pandemi döneminde görünür oldu. Keşke haklı olmasaydık ve bu kadar insanı yitirmeseydik. Herkesi birlikte mücadeleye davet ediyoruz. Şimdi karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına sahip çıkmak üzere Beyaz Yürüyüş başlatıyoruz. İstanbul'da başlayacak yürüyüşümüz 27'sinde Ankara'ya ulaşmış olacak. Bir arada olup birlikte çözüm geliştirmek hepimizin hedefidir. Toplumun tüm kesimlerini bu buluşmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

SANCAR:  HER ALANDA ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPMAYA HAZIRIZ
HDP Eş Başkanı Sancar ise bilgilendirme için teşekkür ettiklerini belirtti. Sancar, "Demokratik mücadele ortaklığı için başlattığımız politikanın somut bir örneğini önümüze koydular. Gelecekteki demokratik mücadele ortaklığını büyütecek, sağlam ayaklar üstüne basmasını sağlayacak bir program olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi 

Meslek, emek, hak örgütleri ve diğer çevrelerce de benzer çalışmaların yürütülmesi, ortak denize akan büyük nehirler oluşturulmasına yönelik inançlarını pekiştirdiğini söyleyen Sancar, şöyle devam etti: "Önümüzdeki dönemde her alandaki demokratik dönüşüm, yeni başlangıç, adalet, özgürlük ve eşitlik mücadelesine büyük katkı sunacağından hiçbir şüphemiz yok. Her alanda elimizden ne gelirse yapmaya hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna bir kez daha duyurmak istiyoruz."