20 Eylül 2024 Cuma

TSP: Samidoun'a dönük yasaklamayı tanımıyoruz

Almanya'da devletin Samidoun'u yasaklamasına tepki gösteren TSP, "Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesinde esir düşen özgürlük savaşçılarını sahiplenen Samidoun'a yönelik yasağı, tüm demokratik, ilerici örgütlere yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve Samidoun'la dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.

İsrail'in Filistin halkına dönük soykırım saldırıları devam ederken, işgalci İsrail devletinden yana tavır alan devletlerden Almanya, Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Ağı Samidoun'u yasakladı.

Yasaklamaya ilişkin açıklama yapan Tutsakların Sesi Platformu (TSP), siyonist İsrail'in suç ortağı olan Alman devletinin Almanya'da Filistinlilere ve onların örgütlerine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

"İsrail'in Gazze'de yerleşim birimlerini yerle bir etmesi, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 9 binden fazla insanı barbarca katletmesi, on binlerce insanı yaralaması, hastaneleri okulları, su, gıda ve yakıt depolarını, elektrik santrallerini bombalayarak yüzbinlerce insanı aç ve açıkta bırakmasına her türlü desteği sunan Alman devleti, İsrail'in işlediği savaş ve insanlık suçuna da ortak oluyor" denilen açıklamada, İsrail'in saldırılarına karşı gelen herkesin susturulmaya çalışıldığı vurgulandı.

Almanya'da Filistin'le dayanışma eylemlerinin yasaklandığına, Filistin bayrakları ve kefiyelere izin verilmediğine dikkat çekilen açıklamada, "Alman devleti, tıpkı Ukrayna savaşında ortaya koyduğu kendi emperyalist çıkarlarına aykırı çıkan her sesi susturma çabasını şimdi de işgalci, sömürgeci Siyonist İsrail devletinin Filistinlilere uyguladığı soykırıma karşı çıkan sesleri susturma çabasıyla sürdürüyor" denildi.

"Alman devleti, sömürgeci faşist Türk ve İsrail devletlerinin Kürt ve Filistin halklarına aynı yöntemlerle barbarca saldırmalarının, katletmelerinin, soykırım uygulamalarının destekçisi olmaya devam ediyor" denilen açıklamada, Samidoun'un yasaklanmasının kabul edilmediğinin altı çizildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesinde esir düşen özgürlük savaşçılarını sahiplenen Samidoun'a yönelik yasağı, tüm demokratik, ilerici örgütlere yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve Samidoun'la dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Samidoun'u yasaklamak, Siyonist İsrail devletinin elinde tutsak olan Filistinli devrimcilere yönelik barbarca saldırıların, işkencelerin ve sürgünlerin açığa çıkarılmasını engellemeyi de hedeflemektedir. Filistinli devrimci tutsakların nerelere sürgün edildiği, sağlık durumları ve akıbetleri derhal açıklanmalıdır. Samidoun yalnız değildir. Samidoun'a yönelik yasağı tanımıyoruz ve enternasyonal dayanışmamızla boşa çıkaracağız."