19 Eylül 2024 Perşembe

TSK kendini yalanladı, fotoğraflar hastanenin bombalandığını gösteriyor

TSK, yayınladığı görüntülerle Efrin'deki Avrin Hastanesi'ni bombaladığını itiraf etmiş oldu. Üstelik bölgeden gelen fotoğraf ve videolar hastanenin bombalandığını net bir şekilde gösteriyor.
İşgalci TSK, Efrin'e yönelik işgal saldırılarında dün bir katliama imza atarak, Avrin Hastanesi'ni bombaladı. Savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen saldırıda 15 sivil yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.
 
Haberin basında gündeme gelmesi üzerine TSK, olaydan birkaç saat sonra bir açıklama yaptı. Hastane bombalamasını inkar eden TSK, haberleri yalanladı. Ancak bombalama gerçeği açığa çıkınca, hastane değil matbaayı vurduğunu iddia etti. TSK'nın "kanıt" olarak paylaştığı fotoğraf ise kendini yalanladı.
 
TSK'nın paylaştığı fotoğraf
 
Fotoğrafta kırmızı daire içerisine alınan binanın üstünde saldırı sonucu büyük bir delik açılmış durumda. Saldırı sonucu deliğin oluştuğu yer Avrin Hastane binasının kendisi. TSK paylaştığı bu fotoğrafla kendi suçunu gizlemeye çalışırken, aksine ispat etmiş oldu.
 
 
TSK'nın fotoğrafta hastane diye gösterdiği büyük bina ise matbaa binası. TSK, daha önce matbaa olan ancak köylerden gelen sivillerin yaşadığı binayı hastane olarak gösteriyor. Öte yandan, TSK'nın çektiği fotoğrafların açısı da yanıltıcı.
 
Yukarıda 1 ve 2. sıradaki fotoğraflar, Avrin Hastanesi'nin gerçekten bombalandığını gösteriyor. Fotoğraflarda yıkılmış olan bölüm acil girişi. Hastane bahçesindeki ambulansların da saldırıdan hasar gördüğü net bir şekilde görülebiliyor. Binanın üzerindeki tabelada "Beşa tendustiriye nexaşhane", yani "Tüm bölümler" yazıyor.