4 Ekim 2024 Cuma

TSK Gare'ye işgal saldırısı başlattı, çatışmalar sürüyor

İşgalci Türk devleti, Medya Savunma Alanları'na yönelik yeni bir saldırı başlattı, Gare bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İşgal saldırısına ilişkin açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, Gare'ye bağlı alanların havadan onlarca kez bombalandığını, indirme yapılan bölgede çatışmaların sürdüğünü belirtti.

Türk devleti, Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarına bir yenisini ekledi. Sabah saatlerinde Gare'ye bağlı bölgelere yönelik işgal saldırısı başlattı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gare bölgesini hedef alacak biçimde, "Pençe Kartal-2" isimli bir askeri harekatın başlatıldığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre; işgalci Türk Silahlı Kuvvetleri, Gare alanına bağlı  Priz Tepesi, Bergarê ve Siyanê alanlarını gece saat 03.00 sularında yoğun şekilde savaş uçakları ve Kobra helikopterleri ile bombaladı. TSK güçleri, hava saldırılarının ardından Akre tarafından Siyanê alanına yönelik asker çıkarması yaptı.

Asker indirilen bölgelerde gerilla güçleri ile yoğun çatışmalar yaşandı. Alanı bombalayan Kobra helikopterleri gerillaların karşılık vermesi üzerine alandan ayrılmak zorunda kaldı.

Bölgede gerillalar ile işgal askerleri arasında çatışmalar devam ediyor.

HPG: GARÊ ONLARCA KEZ BOMBALANDI, ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
HPG Basın İrtibat Merkezi, işgal saldırısı ve gerilla direnişine ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında, sabaha karşı 03.00 ile 06.00 saatleri arasında Garê bölgesine bağlı Guzê, Meyrokê, Siyanê, Çemşerîtkê, Çemrobotkî, Yekmalê ve Kanîsarkê köyleri ile Deşta Kafya ile Deşta Nehlê alanlarının savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla onlarca kez bombalandığı bilgisi yer aldı.

Kobra helikopterlerinin Yekmalê ve Siyanê köyleri çevresinda bombardıman gerçekleştirdiğini belirten HPG Basın İrtibat Merkezi, şu bilgileri verdi: 

"Savaş uçakları ve Kobra helikopterlerin bombardımanı ile birlikte işgalciler Siyanê köyüne indirme yapmıştır. Burada güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışma çıkmış, yaşanan çatışmalar halen devam etmektedir. İşgalcilere ait kobra ve skorskyler güçlerimiz tarafından hedeflenmiş, sonrasında alandan uzaklaşmışlardır.

Garê bölgesini işgal etmeye dönük başlatılan bu operasyona katılan işgalciler, Kobra ve Skorskyler Kuzey Kürdistan tarafından değil, Güney hattı tarafından alana gelmişlerdir."