20 Eylül 2024 Cuma

Trump göçmenleri ateş açmakla tehdit etti

ABD Başkanı Trump, ABD'ye yaklaşan göçmen kafilesinin sınırda taş atmaları halinde askerlerin karşılık vereceğini söyledi. Trump göç yasasında da değişiklik yapacağını duyurdu.
ABD'de yapılacak ara seçimler öncesinde ABD Başkanı Donald Trump göçmenlere yönelik tavrını sertleştiriyor. Trump, Meksika üzerinden ABD sınırına ilerleyen binlerce göçmeni uyararak askerlere taş atmaları halinde ateş açılabileceği tehdidinde bulundu.
 
Trump, Beyaz Saray'da Perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun yanı sıra iltica hakkının düzenleyen yasanın sertleştirilmesi için gelecek hafta bir kararname çıkartmayı planladığını belirtti.
 
Orta Amerika'dan ABD'ye doğru ilerleyen göçmenlerin Meksika polisine "vahşice ve şiddetle" taş attığını iddia eden Trump, ABD sınırında benzer bir eylemin kabul edilemeyeceğini söyledi. "Bunu kabul edemeyiz" diyen Trump, "Eğer askerlerimize taş atarlarsa, askerlerimiz de buna karşılık verir” şeklinde konuştu. Trump, "askerlere taşı bir silah olarak değerlendirmelerini  söyledim. Meksika askeri ve polisine attıkları gibi taş fırlatmaları halinde, bunun bir silah olduğunu söyledim" dedi.
 
Trump, Çarşamba günü yaptığı açıklamada da, Meksika sınırındaki asker sayısının 10 bin ile 15 bine çıkartılacağını söylemişti.