22 Eylül 2024 Pazar

TrendyolGo, şiddete uğrayan motokuryeyi işten attı

Üniversite öğrencisi Alihan Ergin, okul masraflarını karşılamak için motokuryelik yaptığı TrendyolGo müşterilerden birinin şiddetine uğradı, ardından işten atıldı. Ergin, kendisine şiddet uyğulayan Abdullah Efendi Künefe ve Trendyol hakkında dava açağını söyledi.

TrendyolGo'da motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Alihan Ergin, şiddete uğradı ve işten atıldı.

10 Eylül günü paketlemeyi iyi yapmayan bir künefeciyi uyaran Ergin, yaşanan tartışmanın ardından şiddete uğradı. Ergin daha sonra işten atıldı,

Yaşananları anlatan Ergin, Abdullah Efendi Künefe'den sipariş almaya gittiğini künefenin pizza kutusuna konulması nedeniyle şerbetin sepete akacağını ve siparişin zarar göreceğini söyleyerek düzgün paketleme yapılmasını istedi. Talebine sert yanıt verildiğini aktaran Alihan Ergin, Trendyol'u aradığını fakat yardımcı olunmadığını, paketi götürmemesi durumunda slotonun 1.5 saat kapatılacağı yönünde tehdit edildiğini anlattı.

Paketi aldığını söyleyen Ergin, müşteriye götürdüğünü fakat işletmenin müşteriyi arayarak gecikmenin kuryeden kaynaklandığını ve isterlerse kuryeyi Trendyol'a şikayet edebileceğini müşteriden öğrendiğini aktardı. Bunun üzerine Abdullah Efendi Künefe adlı işletmeye geri döndüğünü söyleyen Ergin, işletmede saldırıya uğradığını, buna iki kurye ve esnafın şahit olduğunu kaydetti. Olay yerine polisin geldiğini ve darp raporu aldığını belirten Ergin, uğradığı şiddet sonucu gözünde morluk oluştuğunu aktardı. Ergin, saldırıya uğramasına rağmen Trendyol'un "2 ay sistemini kapatıyoruz sonra bakarız" diyerek kendisini işten attığını da söyledi.

Haksız yere işten atıldığını, kredi borçlarını ödemek için motosiklet ve telefonunu satmak zorunda kalacağını söyleyen Alihan Ergin, işlerini düzgün yapmasını hatırlattığı için kendisine saldıran işletme sahipleri ve kendisini işten atan TrendyolGo'dan davacı olacağını kaydetti.

Olaya tanık olan kuryeler de karakol ifadelerinde Ergin'i desteklerken; işletme sahiplerinin de Ergin'den şikayetçi olduğu öğrenildi.