21 Eylül 2024 Cumartesi

Trendyol işçileri mahkeme yolunu değil direnişi seçti

Direnişin 11. gününde olan DGD-Sen ve PTT-Sen üyesi Trendyol Esenyurt depo işçileri, kendilerine hak arama için mahkemeyi işaret edenlere tepki gösterdi. "İşçiler haklı olsa bile yıllarca mahkeme önlerinde haklılıklarını ispat etmeye çalışıyor" diyen işçiler, patronlar her gün servetlerine servet katarken işçilerin yoksullaştığını vurguladı. Öte yandan sendikalar sosyal medya hesabından sendika düşmanı Trendyol'un "küçülme" yalanını da patronun sözleriyle teşhir ediyor.

Karına kar katan Trendyol'un "küçülme bahanesiyle", sendikalı olduğu için işten çıkardığı işçilerin direnişi 11. gününde. Baskı, mobbing, sefalet ücreti dayatmasına karşı DGD-Sen ve PTT-Sen'de örgütlendikleri için işten çıkarılan Trendyol Esenyurt depo işçileri, günlerdir direniyor. İşçiler, sendika düşmanı Trendyol'un yalanlarını teşhir ediyor.

'İŞÇİLER HAKLI BİLE OLSA MAHKEME KAPILARINDA HAKLILIĞINI İSPATA UĞRAŞIYOR'
Direniş çadırı önünde açıklama yapan PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, patronların istediği kodla işçiyi işten attığına dikkat çekti. İşyeri temsilcisi Emre Özdek'in de keyfi bir şekilde 25/2 koduyla işten atıldığını belirten Şen, "Denetim yok. Emre'ye diyorlar ki mahkemeye git kazanırsın. Biz de biliyoruz Emre mahkemeyi kazanır. İşçiler haklı oldukları zaman da bile 1, 2, 4 sene sonra kazanıyor. Mahkeme kapılarını haklılıklarını ispat etmekle uğraşıyor" dedi.

'BUNLAR SERVETİNE SERVET KATARKEN BİZ HER GÜN YOKSULLAŞIYORUZ'
Bu nedenle direnişi seçtiklerini ve amaçlarının patronlara tanınan keyfiyetin sonlandırılması olduğunu dile getiren Şen, "Bu alan kapatılsın istiyoruz. Kodların denetimle yapılmasını istiyoruz. Patronların oturdukları bilgisayarın başında tıklayarak bu kodları geçerli saymasını istemiyoruz. Buralara gelin denetleyin. Bunlar servetlerini büyütürken biz her gün yoksullaşıyoruz. Denetimsizlik patronların sermayesine sermaye katıyor. Neden taşeron var, belirli süreli iş sözleşmesi var, taşeron işçinin yardımcı işçi pozisyonu kalmamış. Bunlara anlam veremiyoruz. Bu ülkede Çalışma Bakanlığı, SGK, İŞKUR, iş müfettişi varsa soksun buraya. Patronların keyfine göre at koşturmasına izin vermesin" ifadelerini kullandı.

TRENDYOL'UN YALANI TEŞHİR EDİLİYOR
Öte yandan sosyal medyada bir video paylaşan DGD-Sen ve PTT-Sen Trendyol'un "küçülme" yalanını kendi sözleriyle ortaya çıkardı.