20 Eylül 2024 Cuma

Trendyol işçileri depo önünde oturma eyleminde

Gasp edilen hakları için 22 gündür direnen Trendyol işçileri, Esenyurt depo önünde oturma eylemi yaparak trafiğe kapattı. "Kimse keyfine burada durmuyor. Herkesin geçindirmek zorunda olduğu ailesi var" diyen işçilerin karşısına çevik kuvvet polisi yığıldı.

Trendyol Esenyurt deposunda maruz kaldıkları hak gasplarına karşı PTT-Sen ve DGD-Sen'de örgütlendikleri için işten atılan işçiler 22 gündür direniyor. Seslerini duyurmak için her türlü fiili meşru mücadele yöntemini deneyen işçiler bugün de Esenyurt'taki deponun önünü kesti.

Depo önünde oturma eylemi yapan işçiler, "22 gündür buradayız. Kimse keyfine burada durmuyor. Herkesin geçindirmek zorunda olduğu ailesi var. Buradaki insanın da problemi var. İki seni üç sene buraya emek sarf etmiş insanlar var, beş ay kullanılıp atılan insanlar var. O sussa, bu sussa nasıl dönecek bu devran böyle. Bunlar bizi duymadıkça sesimiz daha da yükselecek. Sesimizi duyacaklar. Bizi ciddiye alacaklar, oturacaklar konuşacaklar. Hepsini çözmeye çalışacaklar" dedi.

İşçiler, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla eylemi sürdürürken Trendyol Esenyurt deposuna çevik kuvvet polisi yığıldı.