22 Eylül 2024 Pazar

Trendyol Go kuryeleri direniyor

Maslak'ta bulunan genel merkez önünde bir araya gelen TrendyolGo işçileri taleplerini sıraladı. Yüzlerce moto kuryenin direnişi sürüyor. İzmir ve Bursa'da da kontak kapatan moto kuryeler, "Sefalet zammını kabul etmiyoruz" dedi.

Trendyol Go kuryeleri ağır çalışma koşullarına, sefalet zammına karşı bir kez daha direniş ateşini yaktı. 16 Ocak'ta İstanbul Alibeyköy, Pendik, Kozyatağı'nın da aralarında bulunduğu ofisler önünde bir araya gelen ve zam yalanını tepki gösteren işçilerin yönetimle görüşmeleri reddedilmişti.

Öğlen saatlerinde bir kez daha konvoylar halinde Maslak'ta bulunan genel merkez önünde buluşan yüzlerce moto kurye "Kuryeler burada, yönetim nerede", "Emekçi burada yönetim nerede" sloganlarıyla direnişi sürdürdü.

Basın açıklamalarını okuyan Trendyol Go işçileri, havanın kararmasıyla telefonlarının ışığını açarak genel merkez önünde bekleyişini sürdürüyor.

İZMİR
İzmir'de koşullarının iyileştirilmesini ve paket başı aldıkları ücretlerin artırılmasını isteyen Trendyol Go kuryeleri tüm bölgelerden kortejlerle Bornova'daki merkez ofise geldi. Moto kuryeler burada taleplerini yineledi.

BURSA
Bursa'da da kontak kapatan moto kuryeler, sefalet zammını kabul etmediklerini kaydetti.Bağlarbaşı Mahallesi'nde toplanan ve farklı bölgelerden katılımlarla yaklaşık 300 kişilik konvoy oluşturan moto kuryeler, Odunluk'ta bulunan Trendyol GO ofisinin önüne geldi. Şirketin moto kurye ücretlerine yaptığı düşük zam oranını protesto eden kuryeler, koşullarının iyileştirilmesini ve paket başı ücretlerinin artırılmasını talep etti.

Trenyol GO yetkilisi 10 kişiden oluşan temsilcilerini seçmelerini ve taleplerini iletmelerini istedi. Hakları için direnen işçilerin ihanet ettiğini, ekmek kazandıkları yere zarar verdiklerini iddia etti.

Trendyol işçilerinin talepleri şöyle:
🔹"Sefalet zammını reddediyoruz.
🔹Paket başına ücretler artırılsın.
🔹Alevli saatlerin çalışma zorunluluğuna hayır! Mola hakkı.
🔹Yakıt giderleri karşılansın."