21 Eylül 2024 Cumartesi

Trendyol Esenyurt depo önünde direniş başlıyor

Sendika temsilcisi Emre Özdek'in işten atılmasının ardından Trendyol Esenyurt depo yöneticilerini uyaran PTT-Sen ve DGD-Sen, işçi ve sendikal düşmanlığın sürmesinin üzerine depo önünü direniş alanına çeviriyor. 28 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00'da direnişe başlayacaklarını duyuran iki sendika, dayanışma çağrısı yaptı.

İşçilerin emeğini ve alın terini sömüren Trendyol, iktidarın işçi düşmanı politikalarından ve yasalardan aldığı güçle her türlü hukuksuzluğu uygulamakta beis görmüyor. İşçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmadığı Trendyol'da, sefalet ve yoksulluk ücretleri, zorunlu mesai, mobbing ve hukuksuz uygulamalara direnmek için depo işçileri PTT-Sen ve DGD-Sen'de örgütlenmeye başladı.

Alın terinin sömürülmesine izin vermeyen işçilere patron tarafından önce tutanak tutularak gözdağı verildi, ardından da sendika temsilcisi Emre Özdek, 25/2'den işten atıldı. Bu maddeyle iyi niyet ve ahlak kurallarına uymadığı öne sürülen Özdek'in hem hakları gasp edildi hem de işçiler arasındaki dayanışmanın önüne geçilmek istendi.

Bununla da yetinmeyen Trendyol depo yöneticileri altı ay üzeri çalışan işçileri "küçülmeye gidiyoruz" bahanesiyle depo değiştirmeye zorladı, kabul etmeyenlere tazminat dayattı. Bu dayatmalara karşı çıkan onlarca işçi ise mesajla, aylık belirli süreli iş sözleşmesi olan ve sözleşme sonlanmadan onlarca işçi ise "sözleşmeniz bitti" denerek işten çıkarıldı.

16 Ağustos Çarşamba günü Trendyol Esenyurt depo önünde patronları uyaran PTT-Sen ve DGD-Sen bu hukuksuzluklardan derhal vazgeçmesini, işten atılan Emre Özdek ise iş arkadaşlarına hukuksuzluklara boyun eğmemesi çağrısı yapmıştı. Yönetimin emek sömürüsüne, işçi ve sendikal düşmanlığına devam ettiği takdirde depo önünü direniş alanına çevirecekleri uyarısında bulunan PTT-Sen ve DGD-Sen, 28 Ağustos Pazartesi, saat 11.00'da direnişe geçiyor.

İki sendika işçi ve emekçiden yana olan herkesi dayanışmaya çağırdı.