21 Eylül 2024 Cumartesi

Trendyol Esenyurt depo direnişi 2. gününde

Direnişin ikinci gününde olan PTT-Sen ve DGD-Sen işçileri Trendyol Esenyurt deposu patronlarına kazanana kadar direnişi sürdürecekleri uyarısı yaptı.

Trendyol Esenyurt deposunda "küçülme" bahanesiyle işten çıkarılan işçilerin direnişi 2. gününde. Dayatılan sefalet ve yoksulluk ücretine, mobbing, baskı ve emek sömürüsüne direnmek için DGD-Sen ve PTT-Sen'de örgütlendikleri işten çıkarılan işçiler haklarını arıyor.

Sendika düşmanı patronlar sendika temsilcisi Emre Özdek'i 25/2'den işten çıkarmış, Özdek'le dayanışan 40'a yakın aylık belirli süreli iş sözleşmesi olan işçiyi de "sözleşmeniz bitti" diyerek attı.

Trendyol Esenyurt deposu önünde 28 Ağustos Pazartesi günü açıklama yaparak direnişe geçen işçiler ikinci günde de direniş alanında yerin aldı. Patronların "küçülme" bahanesiyle işten çıkardığını ancak hemen ardından iş ilanları verdiğini kaydeden işçiler, işçi ve emekçiden yana kamuoyuna seslenerek desteğe çağırdı.

"Taleplerimiz karşılanana, kazanana kadar direnişimiz devam edecek" diyen direnişçi işçiler, sık sık depoda çalışan işçilere de seslenerek örgütlü mücadelesine çağırıyor.

Eylemde sık sık "Direne direne kazanacağız" sloganı atılıyor.