20 Eylül 2024 Cuma

Trendyol direnişi 37. gününü tamamladı

Direnişin 37. gününde Maslak'taki genel merkez önünde eylem yapan Trendyol Esenyurt depo işçileri kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.

Emek ve sendika düşmanı Trendyol Esenyurt depodan atılan işçilerin direnişi 37. gününde. PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi işçiler daha önce işkenceyle gözaltına alındıkları şirketin Maslak'taki genel merkezi önünde direnişe devam etti.

"Zafer direnen emekçinin olacak", "İşçiler açken patronlara huzur yok" sloganlarıyla genel merkez giden işçilerin, binaya yaklaşmasını engellemek için alan yine barikatlarla kapatıldı, ablukaya alındı.

İşçiler, "Taşeron düzeni yıkacağız", "Atılan işçiler geri alınsın" pankartlarını barikatların önüne sererek eyleme başladı.

Direnişçilerden Azad Eriç, Esenyurt depo önünde direnirken farklı bölgelerde de eylemler yaptıklarını hatırlattı ve genel merkez önünde direnişi sürdüreceklerini kaydetti. "Sözümüzün arkasındayız, direnmeye devam ediyoruz. Taleplerimiz haklıdır, haklı davamızın peşindeyiz. Sonuna kadar gideceğiz" diyen Eriç, direnişin taleplerinin çözülebilir olduğunu da ekledi.

Yarın yeniden 12.00'da genel merkez önüne geleceklerini duyuran Eriç, emekten yana olanları  dayanışmaya çağırdı.