21 Eylül 2024 Cumartesi

Trendyol direnişçileri polis engelini yok saydı

Trendyol işçileri direnişin 16. gününde, İkitelli'de eylem yaptı. Polisin engellemeye çalıştığı işçiler, "Sendika hakkımız engellemez" sloganıyla yanıtladı. Direnişçiler, "İşçiye saygı duymayı öğreneceksiniz" dedi.

Trendoyl Esenyurt depoda PTT-Sen ve DGD-Sen üyesi olduğu için işten atılan işçilerin direnişi 16. gününde. 11 Eylül'de Trendyol'un genel merkezi önünde, Trendyol'a ve iltisaklı olan her yerde eylem yapacaklarını ve işçilerin sesini duyuracaklarını kaydeden sendikalar bugün İkitelli'deki Trendyol deposu önünde eylemde.

"Trendyol işçiye hesap verecek" pankartıyla depo emekçilerine seslenen PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen, işçilerin haklı ve meşru taleplerini ülkenin dört bir yanında duyuracaklarını kaydetti. "Vazgeçmiyoruz. Her yere gitmeye, sesimizi duyurmaya devam ediyoruz" diyen Şen, kamuoyuna Trendyol direnişçileriyle dayanışma çağrısı yaptı.

Konuşmaların yapıldığı sırada polis depo işçilerinin direnişçileri görmesini engellemeye çalıştı. Yolu kapatmadıkları halde direnişçilere "yolu kapıyorsunuz" iddiasında bulunan polise direnişçiler tepki gösterdi. Öte yandan müdahale anını kayda alan işçiyi de engellemeye çalışan polise, Trendyol direnişçileri "Sendika hakkımız engellenemez" sloganıyla yanıtladı.