21 Eylül 2024 Cumartesi

Trelleborg işçileri greve çıktı

Kocaeli Gebze'de kurulu Trelleborg fabrikasında toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı.

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan ve iş makinelerinde kullanılan hortumları üreten Trelleborg'un iki fabrikasında örgütlü Petrol-İş ile fabrika yönetimi arasında yaklaşık 5 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.

300'ün üzerinde işçinin çalıştığı Trelleborg'de uzun süredir devam eden toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine, bu sabah greve çıkıldı.

Sabah saatlerinde Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Sekreter Salih Akduman, Genel Mali Sekreter Erhan Yakışan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, Genel Yönetim Sekreteri Ünal Akbulut, Gebze Şube Yöneticileri ve Gebze Şubede örgütlü işyerlerinin temsilcilerin de katıldığı basın açıklaması yapıldı.

Fabrika önünde konuşan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, 5 buçuk aylık TİS sürecini geride bırakmalarına rağmen anlaşma sağlanamadığını ifade etti. Akyüz, "Bizler grevi amaç olarak görmüyoruz. Üyelerimizin daha insanca yaşam koşullarına kavuşması için mücadele veriyoruz. Müzakereler neticesinde sözleşme bitsin isterdik ancak olmadı. Biz Türkiye gerçeklerine uygun taleplerde bulunduk. Ama anlamadılar, anlamak istemediler" dedi.