16 Eylül 2024 Pazartesi

TÖP İzmir'den CarrefourSA işçileriyle dayanışma eylemi

TÖP İzmir Hiltown CarrefourSA'da kasa kitleme eylemi yaptı, "300 işçinin ekmeği yerde kalmasın diye kölelikle, açlıkla terbiye etmeye çalışanlara karşı CarrefourSA'yı boykot etmeye" çağırdı. 

CarrefourSA Esenyurt depo işçilerinin ücretlere zam, İSİG önlemlerinin alınması, atılan işçilerin işe geri alınması ve insanca koşullarda çalışmak için başlattığı direnişi 15. gününde kararlılıkla sürüyor. DGD-SEN üyesi her yeri eylem alanına çevirerek seslerini duyurmaya çalışırken, direnen işçilerle kentlerde dayanışma eylemleri de devam ediyor. 

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İzmir, Hiltown CarrefourSA'da kasa kilitleme eylemi yaptı, direnen işçilerle dayanışmak için boykot çağrısını yükseltti. Halka yönelik konuşmalarda şunlar söylendi: "İzmirli yurttaşlar, bütün işçilere, emekçilere, emek dostlarına, kadınlara, gençlere bir çağrımız var. CarrefourSA işçilerin düşmanı, emek düşmanıdır. Sabancı Holding emek düşmanıdır. CarrefourSA deposunda ara zam isteyen, çalışma koşullarında iyileştirme isteyen 300 işçi iki hafta önce kapının önüne kondu. 300 işçi İstanbul Esenyurt depoda ekmeği için, onuru için, insanca yaşamaya yetecek bir ücret için hak nöbeti tutuyor. Ekmeğine onuruna sahip çıkmaya çalışıyor. Emek dostu olan herkese İzmirli yurttaşlara çağrımız var. Onlarla dayanışmayı büyütebiliriz. 300 işçinin ekmeği yerde kalmasın diye kölelikle, açlıkla terbiye etmeye çalışanlara karşı CarrefourSA'yı boykot etmeye çağırıyoruz."

Eylemde sık sık "Carrefour depo işçisi yalnız değildir" sloganı atıldı.