22 Eylül 2024 Pazar

TMMOB Kocaeli İKK: Kimyasal dökülen depoda işçiler kontrolden geçirilsin

Çayırova'da bulunan bir depolama firmasında aşırı yük nedeniyle çöken raflardaki kimyasal maddelerin etrafa yayılmasıyla ilgili açıklama yapan TMMOB Kocaeli İKK, işçilerin sağlık kontrolünden geçirilmesini istedi.

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu, Çayırova'da bulunan bir depolama fabrikasında kimyasal madde bulunan rafların aşırı yük nedeniyle çökmesine ilişkin açıklama yaptı. Etrafa dağılan kimyasal maddeleri temizleyen işçilerin sağlık sorunları yaşadığını belirten TMMOB, işçilerin sağlık kontrolünden geçirilmesini istedi.

Yaklaşık 1 ay önce meydana gelen olayın ardından yapılan uygulamaların yanlış olduğunu ifade eden TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Kürekçi, olayın yaşandığı günden bu yana farklı bölümlerde çalışan işçiler de dahil birçok çalışanda gözlerde kızarma, yaşarma, burun tıkanıklığı, kuru öksürük, ciltte leke oluşması gibi şikayetler ortaya çıktığını belirtti. İşçilerin beyanına göre, dağılan kimyasal maddelerin koruyucu önlemler alınmadan temizlenmeye çalışıldığı, AFAD'ın kimyasal temizleme işlemi yapılmadan depoya girilmemesi yönündeki uyarısının da dikkate alınmadığına yer verildi.

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu'nun çalışanların sağlığı ile ilgili tedbirlerin alınması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapacağını belirtilirken, depodaki faaliyetlerin derhal durdurulması, çalışanların tamamının sağlık kontrolünden geçirilerek gerekli ise tedavilerinin karşılanması, kimyasal maddeden etkilenen alanın tedbirler alınarak mevzuata uygun şekilde temizlenmesi talep edildi.