23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ'den çağrı: Filistin halkının mücadelesiyle dayanışmayı büyütelim

TKŞ üyeleri, Hesekê, Qamişlo ve Dirbêsiyê'de yaptıkları eylemlerle, İsrail devletinin Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti. Siyonizme karşı direnişle dayanışma içinde olduklarını belirten Rojavalı komünistler, Filistin halkının mücadelesine destek olma çağrısı yaptı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), siyonist İsrail devletinin Filistin halkına yönelik son dönemde artan saldırılarını protesto etti, halkın direnişiyle dayanışma içinde olduğunu dile getirdi.

TKŞ üyeleri, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesekê, Qamişlo ve Dirbêsiyê kentlerinde açıklamalar gerçekleştirdi.

HESEKÊ
Hesekê'de TKŞ üyeleri Önderlik Bahçesi'nde basın açıklama yaptı. TKŞ adına açıklama yapan Helimê Xidir, Filistin halkının İsrail'e karşı direnişinin devam ettiğini dile getirdi, "Siyonist İsrail'e karşı direniş gün geçtikçe büyüyor. Filistin halkının toprakları, emperyalist devletlerin de onayıyla İsrail tarafından işgal edildi. Siyonist İsrail'e destek verenler bugüne kadar yapılan katliam ve saldırıların ortaklarıdır" dedi.

Filistin halkına yönelik saldırıları kınadıklarını belirten Helimê Xidir şunları dile getirdi: "İsrail'in zindanlarında tutulan özgürlük mücadelesi yürüten Filistinlilerin özgür bırakılmasını istiyoruz. Filistin halkının özgürlük davasını destekliyoruz. Dünya devrimci, sosyalist ve demokratlarına Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yapıyoruz. Filistin ve ulusal özgürlüğü için savaşan tüm ezilen halkları selamlıyoruz."

QAMIŞLO
TKŞ üyeleri, Qamişlo'da yaptıkları açıklamada, "Yaşasın Filistin halkının direnişi", "Filistinli tutsaklar yalnız değildir" yazılı dövizler taşıdı.

TKŞ adına açıklama yapan Abdulhalim Osman, Filistin halkına yönelik saldırıları kınadı, emperyalist devletlerin bölgedeki çıkarları için saldırılara sessiz kaldıklarını dile getirdi. Osman, "Filistin halkı da Kürt halkı gibi özgürlük kavgasını sürdürmektedir. Filistin ve ulusal özgürlüğü için savaşan tüm ezilen halkları selamlıyoruz" dedi.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarının sürdüğünü hatırlatan Osman, Şengal ile Rojava arasına örülen sınır duvarına da tepki gösterdi, "Bu uygulamalar ile İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamaları benzerdir" şeklinde konuştu.

DİRBÊSİYÊ
TKŞ üyeleri, İsrail siyonizmine direnen Filistin halkıyla dayanışmak için Dirbêsiyê'de de TKŞ binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamada, "Filistin halkı yalnız değildir" ve "Yaşasın devrimci halk savaşı" yazılı dövizler açıldı.

TKŞ Dirbêsiyê Temsilcisi Xalid Porê yaptığı açıklamada, "TKŞ olarak Filistin halkının 72 yıllık haklı direnişinin yanındayız. İsrail nasıl ki Filistin halkı üzerinde işgal, göçertme ve demografyanın değişimini yapıyorsa aynı uygulamaları bugün işgalci Türk devleti Kürdistan ve Kuzey Doğu Suriye üzerinde uyguluyor" dedi. Porê, devrimci, demokratik hareketlere ve uluslararası insan hakları örgütlerine ezilen halkların haklı mücadelesi ile dayanışma çağrısında bulundu.