22 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Zilan yoldaşın izinden mücadelemizi büyüteceğiz

TKŞ, JKŞ ve CKŞ çalışmalarının kurucularından Zilan Destan'ı ölümsüzlüğünün birinci yılında anan TKŞ, "Zilan yoldaşın izinden mücadelemizi büyüteceğiz" dedi. 

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Zilan Destan'ı ölümsüzlüğünün birinci yılında andı. Zilan Destan'ın TKŞ, JKŞ ve CKŞ çalışmalarının kurucularından olduğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Zilan yoldaş, bu topraklarda komünist fikirlerin yayılmasına öncülük etti ve bugün de şehadetiyle mücadelemizi aydınlatmaya devam ediyor. Zilan Destan yoldaş, bu yola genç bir Kürt kadını olarak başladı. Bugünse Rojava devriminin kalbinde Rojava şehitler kervanında yerini alıyor. 13 Haziran 2021'de şehit düşen Zilan yoldaş bugün şehadetinin birinci yılında tüm emekçilere, gençlere ve kadınlara örnek olmaya devam ediyor.

Kobanê'de doğup büyüyen Zilan yoldaş, daha çocukluğundan itibaren sömürgeciliğin tüm sınırlarıyla karşı karşıya kaldı ve şehit düşene kadar da sömürgeciliğin çizdiği tüm sınırlara karşı savaştı. Zilan yoldaş, Rakka'da DAİŞ çetelerine karşı savaşırken ölümsüzleşen Destan Temmuz'un ardından mücadeleye katıldı. Rojava Devrimi'nin savunulması ve büyütülmesinde komünist hareketin öncülerinden biri olarak yerini aldı. Zilan yoldaş, kapitalist sistemde ezilenlerin özgürlüğünün mümkün olmadığını ve komünist fikirlerin her yere yayılması gerektiğini biliyordu. Bunun için adım adım Cizre Bölgesi'ni dolaşarak çalışmalar yürüttü. Kapı kapı, ev ev, köy köy dolaşarak komünist fikirleri tanıttı.

Zilan yoldaş, ezilenler için sınıf, ulus ve cinsiyet özgürlüğü mücadelesinin ne anlama geldiğini biliyordu. Bu yüzden orak çekiçli bayrağın altında mücadele etmeyi tercih etti. Zilan yoldaş özgürlüğe doğru ilk adımını attıktan sonra bir daha arkasına bakmadı. Bu yüzden herkese örnektir. Militanlığı, cesareti ve coşkusuyla herkesle iletişim kurabilen Zilan yoldaş, halkı örgütlemek ve devrimi korumak için tüm emeğini harcadı. Devrim düşmanlarına karşı büyük bir öfkeyle mücadele etti. Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırısında canlı kalkan olarak şehir savunmasında yerini aldı. Serê Kaniyê ve Girê Spî direnişinde bulunduğu alanda halkıyla birlikte direnişi ördü.

Zilan yoldaşın genç bir kadın olarak örgütlenmesi, ataerkil sisteme karşı atılan ilk adımdı. Zilan yoldaş, tüm gerici toplumsal rollere karşı Rojava Kadın Devrimi ile kendini yeniden yarattı. Kadınları ikincil gördüğü tüm anlayışlara karşı mücadele etti. Toplumsal özgürlük cinsel mücadeleyle birlikte ilerler. Zilan yoldaşta bu fikir ve bilinçle kadınları örgütledi.

Zilan yoldaş, genç yaşında aldığı tüm sorumlulukları layıkıyla yerine getirdi. Kısa süre içerisinde komünist gençliğin inşacısı ve öncüsü oldu. Zilan yoldaş tüm işçileri, emekçileri, kadınları ve gençleri sınırlarını aşmaya çağırıyor. Zilan yoldaş örgütlenme ve özgürlüğün adıdır. Bizler Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) olarak bugün şehadetinin birinci yıl dönümünde Zilan Yoldaş'ı bir kez daha saygıyla anıyoruz ve Zilan yoldaşa sosyalizm bayrağını yükselteceğimizin sözünü veriyoruz. Zilan yoldaşın izinden Rojava Devrimini koruyacak ve büyüteceğiz. Zilan Destan ölümsüzdür! Yaşasın Rojava kadın devrimi. Yaşasın devrim ve sosyalizm!"