22 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Zaxo ve Rojava'ya yönelik saldırılara karşı direnişi büyütelim

TKŞ üyeleri, AKP-MHP faşizminin Güney Kürdistan'ın Zaxo kentinde gerçekleştirdiği katliam ile Rojava devrim topraklarına yönelik işgal hazırlıklarına karşı eylem yaptı, direnişi güçlendirme ve devrimi savunma çağrısında bulundu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, faşist şeflik rejiminin Güney Kürdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına karşı eylem yaptı.

Hesekê ve Qamişlo'da basın açıklamaları gerçekleştiren Rojavalı komünistler, Türk devletinin saldırılarına karşı direnişi büyüteceklerini dile getirdi.

'AKP-MHP FAŞİZMİ HER TÜRLÜ YÖNTEMLE İRADEMİZİ KIRMAK İSTİYOR'
Hesekê'de açıklama yapan Rojavalı komünistler, "Zaxo katliamını kınıyoruz" yazılı pankart açtı.

TKŞ adına açıklama yapan Hamid Eli, sömürgeci Türk devletinin devrimimizin 10. yılını kutladığı son günlerde işgal hazırlıklarına giriştiğini dile getirdi. Eli, "Faşist Türk devletinin devrimimize ve bölgeye yönelik saldırıları devam ediyor. Erdoğan diktatörlüğü, AKP-MHP faşizmi artık her türlü savaş yöntemiyle irademizi kırmak istiyor" diye konuştu.

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırıların sürdüğünü hatırlatan Eli, Kobanê ve Amûdê'de gerçekleştirilen SİHA saldırılarına dikkat çekti.

Zaxo'da Türk ordusunun gerçekleştirdiği bombardıman nedeniyle çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını hatırlatan Eli, "Bu katliamdan, başta tüm emperyalist güçler ve gerici bölge devletleri ile Türk devletinin saldırılarına göz yuman ihanetçi KDP-Barzanî politikası sorumludur" dedi.

Eli açıklamanın devamında işgal saldırılarına karşı mücadeleyi güçlendirme ve devrimi savunma çağrısında bulundu.

İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI AYAKLANMAYA ÇAĞRISI
Qamişlo'daki basın açıklaması TKŞ binasının önünde gerçekleştirildi. Eylemde sık sık "Katil Erdoğan" ve "Yaşasın halkların birliği" sloganları atıldı.

TKŞ adına açıklama yapan Şervan Hesen, Türk devletinin her gün yeni bir işgal tehdidinde bulunduğunu kaydetti. Türk devletinin şu ana kadar gerçekleştirdiği görüşmelerle herhangi bir sonuca ulaşamadığını belirten Hesen, "Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî örneklerini asla unutmamalı ve tüm hazırlıklarımızı bu gerçeğe göre yapmalıyız. Bilmeliyiz ki bu bir varlık ve yokluk savaşıdır" dedi.

Hesen, Güney Kürdistan'ın Zaxo kentinde gerçekleştirilen saldırıyı kınadıklarını, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediklerini vurguladı. Hesen, bölgede yaşayan ezilen halkları faşist Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ayaklanmaya çağırdıklarını kaydetti.