4 Ekim 2024 Cuma

TKŞ: Yeni yılda direnişi büyütelim

Komünist Devrimci Hareket, yazılı açıklama yaparak, yeni yılda direnişi büyütme çağrısında bulundu.

Tevgera Komonîst A Şoreşger (Komünist Devrimci Hareket -TKŞ) yeni yılda direnişi büyütme çağrısı yaptı.

2020 yılında Türk devletinin işgal saldırıları yaşandığı hatırlatılan TKŞ açıklamasında, "Bu yıl halklarımız bakımından sımsıkı kenetlenmenin, her türlü tasfiye saldırılarına karşı direnmenin yılı oldu” denildi.

Açıklamada; "İşgalci Türk Devleti, Ortadoğu'nun parlayan meşalesi olan Rojava Devrimi'ni yenilgiye uğratmanın hayali ile saldırılarını aralıksız şekilde sürdürdü. Paralı çeteleri ile ilerleyemeyen Türk Devleti özel savaş yöntemleriyle devrimimizi içeriden kırılmaya uğratmaya çalıştı” ifadelerine yer verildi.

Emperyalist güçler ve gerici bölge devletlerinin de Rojava devriminin teslim olması beklentisi içinde olduğu kaydedilen açıklamada, "Halklarımız ve halk ordumuz devrimi korumak adına sımsıkı kenetlendi ve bu saldırıları boşa çıkardı. 2020 yılı halklarımız bakımından Türk Devleti ve destekçilerinin saldırılarına karşı direnmenin yılı oldu” denildi.

TKŞ açıklamasında, "2021'in halklarımıza huzur ve zafer getirmesini temenni ediyor, yeni yıl başta şehit ailelerimiz ve gazi yoldaşlarımız olmak üzere tüm halklarımıza kutlu olsun diyoruz. Yeni yılda direnişi büyütelim, devrimimizi koruyalım, işgalcileri kovalım” diye belirtildi.