6 Ekim 2024 Pazar

TKŞ: Rojava devrimi yargılanamaz

Ankara'da bugün başlayan Kobanê davasına ilişkin açıklama yapan TKŞ, "Kobanê davasında yargılanacak olan Rojava devrimi olmayacaktır, yargılananlar insanlık düşmanlarını mahkeme salonlarında yargılayacaktır" dedi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), bugün başlayan Kobanê davasına ilişkin "Rojava devrimi yargılanamaz" başlıklı açıklama yaptı.

Kürt halkının sömürgeci BAAS diktatörlüğü ve gerici barbar çetelere karşı canfeda bir direnişle 19 Temmuz Rojava devrimini yarattığını hatırlatan TKŞ, "Kürt halkımızın baş düşmanı, Kürt kırımında kurmay rol üstlenen faşist Türk devleti ve onun faşit şefi Erdoğan devrimimizi boğmak adına dünyanın her yerinden gerici politik İslamcı IŞİD çetelerini sınırlarından geçirip devrimimize saldırttı. Bu gerici çeteler Rojava ve Şengal'de yüzyılın en barbar ve kanlı katliamlarını gerçekleştirdiler" dedi.

Dünyanın dehşetle izlemekle yetindiği çeteleri Kürt, Arap, Süryani-Aşuri, Êzidî halkarının evlatları ve genç kadınları göğüs göğüse çarpışarak tarihin çöplüğüne gönderdiğini vurgulayan TKŞ, "Dünya halklarından devrimci demokrat ve antifaşistler bu direnişte yer alıp insanlık onurundan yana saf tuttular. Böylesi bir direniş ve devrime Türkiye ve Kuzey Kurdistan'daki emekçiler, yurtseverler, demokratlar, antifaşistler ve sosyalistlerin verdiği destek elbette hayatiydi. Türkiye halkları 'Kobanê düştü düşecek' diyen faşist şef Erdoğan'a ve çetelere verdiği desteklere karşı Kobanê direnişi ile devrime omuz verdi, can verdi. Sınır nöbetleri ile cephe gerisinde hayati önemde bir direniş sergilediler. HDP ve Türkiye, Kuzey Kurdistan halkları bu direnişlerde sadece Rojava'nın değil, bütün Ortadoğu'nun onurunu korumayı başarmıştır. Keza IŞİD'in hedef Reyhanlı, İstanbul, Musul-Kerkük-Şengal, Fransa, Nijerya ve daha birçok yerde yaptığı katliamlar IŞİD'e karşı insanlık onurunu savunmanın ne kadar hayati bir görev olduğunu kanıtlamıştır" diye belirtti.

TKŞ, açıklamanın davamında şu ifadelere yer verdi:
"Gerici politik İslamcı çetelere verdiği destek tüm dünya halkları tarafından bilinen faşist şeflik bu gün ise faşist sistemini iyice kurumsallaştırabilmek yaratabilmek adına insanlık onurunu ayakta tutanları yargılamaya çalışıyor. Yargılanmaya çalışılanlar IŞİD'e karşı insanlık onurunu ayakta tutanlardır. Halklarımızın kalbi her daim onlarladır, halkların kalbinde böylesi onurlu yer edinenleri hiçbir güç yargılayamayacaktır. Kobanê davasında yargılanacak olan Rojava devrimi olmayacaktır, yargılananlar insanlık düşmanlarını mahkeme salonlarında yargılayacaktır. Faşist Türk devleti mutlaka kaybedecek, halklarımız ve onların kadim dostları kazanacaktır."