21 Eylül 2024 Cumartesi

TKŞ Qamişlo Katliamı'nın yıldönümünde açıklama yaptı

Qamişlo'da 12 Mart 2004'de yaşanan katliamın 19. yılında açıklama yapan TKŞ üyeleri, "Kirli faşist provokasyonlara, özel savaş politikalarına karşı dikkatli olalım ve yeni 12 Mart saldırılarını önleyelim. Halkın birlik ve beraberliğini artıralım" çağrısında bulunuldu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Qamişlo'da 2004 yılında gerçekleşen 12 Mart katliamının yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. 12 Mart Şehitleri Stadyumu önünde yapılan açıklamayı TKŞ adına Bayram Seydo okudu.

Katliamda hayatını kaybedenleri anan Seydo, "2004 yılında Rojava'nın Qamişlo şehrinde zalim BAAS rejimi, Derêzor'lu Arap faşistleri Kürt halkına saldırtmak için bir futbol müsabakası düzenledi. Maçın ardından Derêzor'dan getirilen faşistler Kürt halkını katletti" dedi.

Kürt halkının katliamın ardından ayaklandığını kaydeden Seydo, "Bu saldırıda BAAS rejimi tarafından 38 kişi öldürüldü. 12 Mart 2004 Qamişlo Katliamı'nda Kürt halkına 'öl ya da teslim ol' mesajı verilmek istendi" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da Amedspor futbol takımı oyuncularına yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırıyı hatırlatan Bayram Seydo şunları vurguladı: "Bursa'daki Amedspor'a yönelik ırkçı saldırı, faşist Türk devletinin özel savaş politikalarının bir örneğidir. Bursa futbol takımı ve taraftarları, ırkçı faşist planlarıyla Kürt halkına saldırdı. Biz Komünist Devrimci Hareket olarak Kürt sporculara yönelik tüm ırkçı saldırıları kınıyoruz. Başta Türkiye emekçileri olmak üzere Türk halkını Kürt halkının direnişiyle birleşmeye çağırıyoruz. Amedspor'un ve Kürt halkının yanındayız."

Kuzey ve Doğu Suriye topraklarında yaşayan halkların BAAS rejimine ve işgalci Türk devletine karşı topraklarını savunduğunu vurgulayan Seydo, "Kuruluşundan bu yana halkımızın özgürlüğü için mücadele eden Rojava devrimine ve Özerk Yönetim'e sahip çıkalım. Kirli faşist provokasyonlara, özel savaş politikalarına karşı dikkatli olalım ve yeni 12 Mart saldırılarını önleyelim. Halkın birlik ve beraberliğini artıralım" çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından "Şehit namirin" sloganı atıldı. Eylem hayatını kaybedenler için mumların yakılmasıyla sona erdi.