5 Ekim 2024 Cumartesi

TKŞ: Newroz direniş ruhuyla sömürgeciliği kovalım

Yeniden doğuşun, atılımın günü olan Newroz'u kutlayan TKŞ, "2021 Newroz'unu Efrîn, Serêkaniye ve Girê Spî'nin zalim Dehaq'lardan özgürleştirilmesi, topraklarımızı faşist Türk devletinin işgal tehditlerinden korumak için Rojava ve Kuzey Suriye halklarının direniş, mücadele ve birlik gününe dönüştürelim" çağrısında bulundu.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), yeniden doğuşun, atılımın günü olan Newroz'u kutladı, Rojava'da direnişçi çizgi için ölümsüzleşenler ve yaralananların bugünün Demirci Kawa'ları olduğunu kaydetti.

Türk devletinin zalim Dehaq misali halka yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirten TKŞ, "Efrîn'de Demirci Kawa heykeline saldırmaları elbette sebepsiz değildi. Girê Spî ve Serêkaniyê'de sömürgeci Türk devleti halklarımızın bütün mirasını yok etmek istiyor. Başurê Kurdistan'da sömürgeci devlet özgür alanları işgal etmek ve Kürt halkının özgürlük mücadelesini kırmak istiyor. Öte yandan da Şengal'e yönelik işgal tehditlerini devam ettirmektedir. İmralı Adası'nda Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağır tecridi halklar geneline yaymaktadır" diye kaydetti.

Devrimci Komünist Hareket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2021 Newroz'unu Efrîn, Serêkaniye ve Girê Spî'nin zalim Dehaq'lardan özgürleştirilmesi, topraklarımızı faşist Türk devletinin işgal tehditlerinden korumak için Rojava ve Kuzey Suriye halklarının direniş, mücadele ve birlik gününe dönüştürelim. Newroz ruhuyla direnişi büyütelim ve sömürgecileri topraklarımızdan kovalım. Newroz halklarımızın zaferi için yeni bir başlangıç günü olsun. 2021 Newroz'u Demirci Kawa'nın isyan ateşi sıcaklığıyla Rojava ve Kuzey Suriye halklarına kutlu olsun. Newroz pîroz be!"