5 Ekim 2024 Cumartesi

'Hasta tutsak Fevzi Arslan'ın yaşamı risk altında'

654. F oturmasında Adana Suluca Y Tipi Hapishanesinde tutulan ağır hasta tutsak Fevzi Arslan'ın durumuna dikkat çeken İHD İstanbul Şubesi, Arslan'ın yaşamının risk altında olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 654. F oturmasını Beyoğlu'nda bulunan dernek binası önünde gerçekleştirdi. "Tedavi haktır engellenemez" ve "Hasta mahpus Fevzi Arslan serbest bırakılsın" pankartları açılan eylemde, hasta tutsakların fotoğrafları taşındı.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Adana Suluca Y Tipi Hapishanesinde tutulan hasta tutsak Fevzi Arslan'ın durumunu kamuoyuyla paylaştı.

56 yaşındaki Fevzi Arslan'ın, beyin hasarına bağlı şiddetli baş ağrısı, uykusuzluk, ailesini tanımayacak ve yemek yemeyi unutacak seviyede unutkanlık, sol ayağında hissizlik ve yürüme güçlüğü nedeniyle yaşamını tek başına idame ettiremeyecek halde olduğunu belirten Keskin, buna rağmen yeterli tedavi ve bakım sağlanmayarak yaşamının tehlikeye atıldığını söyledi.

'ÖLÜMÜ AN MESELESİ'
Arslan'ın gözaltında ağır işkence gördüğünü ve sağlık sorunlarının tutuklandıktan sonra ortaya çıktığını ifade eden Keskin, Arslan'ın beyin erimesi yaşadığını ancak son 2 aydır ağız içi araması dayatıldığı için hastaneye götürülmediğini ifade etti. Keskin, Arslan'ın oğlunun "Babam adeta ölüme terk edildi ve düzgün bir şekilde tedavi edilmezse ölümü an meselesi, çünkü beyin her geçen gün küçülüyor, her geçen gün ölüme bir adım daha yaklaşıyor. Babamın tedavisi için destek bekliyoruz" dediğini aktardı.

Keskin, "654. F oturması kapsamında bu hafta; hasta mahpus Fevzi Arslan ve bütün ağır hasta mahpusların serbest bırakılarak, sağlık ve yaşam haklarının korunması için yetkilileri göreve, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz" dedi.

Eylem, "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın", "Tedavi haktır engellenemez", "Tecrit öldürür, dayanışma yaşatır" sloganlarıyla son buldu.