22 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: İşgalciliğe karşı özgürlük mücadelemizi büyütelim

Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan'a yönelik işgalci saldırılarına ilişkin açıklama yapan TKŞ, "Bütün devrimci, sosyalist, demokrat güçler Türk devletinin işgal saldırılarına ve KDP işbirlikçiliğine karşı bu direnişte yerini almalıdır" çağrısında bulunuldu.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye ve Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Türk Devleti uzun zamandır yeni bir işgal saldırısı ile Kuzey ve Doğu Suriye'yi tehdit ettiği belirtilen açıklamada, "Özellikle Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın devam ettiği, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurduğu bir dönemde, Türk devleti bu durumu kendisi için bir fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Faşist şef Erdoğan bu kez de Til Rifat ve Minbiç'i hedef göstererek savaş tehditlerini yükseltiyor" denildi.

Küresel güçler arasındaki rekabetin savaş düzlemine doğru gittiği belirtilen TKŞ açıklamasında, "Sömürgeci Türk devleti de bunu fırsata çevirerek, yeni alanlar işgal etmek istiyor. Bu bağlamda sınıra askeri yığınak yaparak, her gün SİHA ve keşiflerle halkı ve yaşam alanlarını bombalayarak Türk devleti halklarımıza karşı özel bir savaş yürütüyor" diye belirtildi.

Türk devleti ve çetelerin işgali altındaki topraklara mültecilerin getirilmesinin gündemleştirildiği hatırlatılan açıklamada, böylece demografik yapının değiştirilmek ve tampon bölge adı altında yeni devlet formları ile işgalin kalıcılaştırmak istendiği vurgulandı.

Türk Devleti, Kürdistan'a karşı başlattığı savaşı Rojava'da işgal alanlarını genişleterek tamamlamak, Zap ve Metîna'da gerilla alanlarına dönük saldırıları aralıksız sürdürerek gerillanın iradesini kırmak istediği vurgulanan açıklamada, "Bu savaşta gerici Kürt burjuvazisinin temsilcisi KDP ve Irak devleti ile işbirliği içinde soykırım saldırısını derinleştirmeye çalışıyor" denilerek KDP'nin işgaldeki rolüne işaret edildi.

TKŞ açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İşgalci Türk Devleti ve işbirlikçileri Zap'ta, Metîna'da, Rojava'da işgale karşı direnenlerin olduğu her yerde yenilecektir. Rojava halkı yeni bir işgale izin vermeyecek topraklarını savunacaktır. İşgal altında olan Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'yi özgürleştirmek ve devrimi büyütmek için tüm halkımızla birlikte tüm tehdit ve saldırılara karşı devrimi savunacağız.

"Bütün devrimci, sosyalist, demokrat güçler Türk Devletinin işgal saldırılarına ve KDP işbirlikçiliğine karşı bu direnişte yerini almalıdır. Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) olarak tüm halkımızı özgür Kürdistan, Rojava devrimi ve ezilenlerin özgürlük mücadelesine güç katmak için mücadeleyi büyütmeye, özgürlük savaşçılarının yanında saf tutmaya çağırıyoruz. İşgalci Türk devleti yenilecek, Rojava devrimi kazanacak!"