18 Eylül 2024 Çarşamba

TKŞ: İhaneti ancak Güney Kürdistan halkımızın direnişi durdurabilir

Rojavalı komünistler işgalci Türk devletinin son süreçteki saldırılarına ilişkin Hesekê ve Kobanê kentlerinde basın açıklaması yaptı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), sömürgeci Türk devletinin Süleymaniye'de iki kadın gazeteciyi katletmesi ile Güney Kürdistan ve Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına ilişkin Hesekê, Kobanê ve Qamişlo'da basın açıklamaları yaptı.

Hesekê'de yapılan açıklamayı TKŞ temsilcilerinden Fadya Sîdo, Kobanê'de yapılanı Yasmîn Kobanê, Qamişlo'da ise Ekîn Îsyan okudu. Açıklamada Ortadoğu'nun emperyalist güçler ve gerici bölge devletleri tarafından savaşın eşiğine getirildiği vurgulandı, "Emperyalistler, halklarımıza savaş, işgal, yoksulluk ve açlıktan başka bir gelecek reva görmüyor" denildi.

'TÜRK DEVLETİ, KÜRT HALKINI KENDİ TOPRAKLARINDA TECRİT EDİYOR'
Faşist Türk devletinin Kürt halkına yönelik imha ve soykırım politikası yürüttüğünü vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: "Faşist Türk devleti, Kürdistan topraklarında işgal ettiği alanı genişletiyor. Güney Kürdistan'ın Zap ve Metîna alanlarında çatışmalar sürerken, bölgedeki yüzlerce köy zorla boşaltıldı. Gerilla güçleri, tarihi bir duruş sergileyerek işgalcilere hak ettiği direnişle yanıt veriyor. KDP-Barzani Ailesi, işgalci Türk devleti ile işbirliğini derinleştirdi. Artık, özgürlük güçlerinin imhasını hedefleyen saldırıların ortağı durumunda."

Açıklamada, Rojava ve Güney Kürdistan sınırının ablukaya alındığı, Kürdistan dağları ile Şengal, Maxmur ve Süleymaniye arasındaki ilişkilerin koparılmak istendiği vurgulandı, "Türk devleti, Kürt halkını kendi topraklarında tecrit ediyor" denildi.

Türk devletinin, Şengal, Duhok ve Süleymaniye'de KDP'nin desteğiyle SİHA saldırıları gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, son olarak özgür basın emekçileri Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn'in katledildiği hatırlatıldı. Açıklamada şunlar söylendi: "Türk devletinin insanlık suçu niteliğindeki bu saldırılarını lanetliyoruz. Güney Kürdistan halkına, KDP ile Türk devleti arasındaki suç ortaklığına karşı harekete geçme ve 'dur' deme çağrısı yapıyoruz. Tüm dünya yaşananları sessizce izliyor. Bu, alçakça ihaneti ancak Güney Kürdistan halkımızın direnişi durdurabilir."

İşgalci Türk devletinin Rojava devrim topraklarına yönelik saldırılarının kesintisiz olarak sürdüğü hatırlatılan açıklamada şunlar belirtildi: "Türk devleti, Filistin topraklarını kan gölüne çeviren siyonist işgalci İsrail devleti gibi, emperyalist güçlerden güç alıyor. Gazze'yi yerle bir eden saldırılar karşısındaki sessizliği kendisi için fırsat biliyor. Dêrik, Qamişlo, Ayn İsa ve Minbic kentlerimizde son bir haftada defalarca saldırılar yaşandı. Yıllarca Rojava topraklarında sömürgeci konumunda olan Şam-Esad hükümeti, Türk devletiyle eşzamanlı olarak Dêrazor bölgesinde saldırılar başlattı."

'MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Sömürgeci devletlerin saldırılarına karşı devrimi savunacaklarını vurgulayan Rojavalı komünistler "Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi. Rojhilat'da "Jin Jîyan Azadî" ayaklanmasına katıldıkları için idam cezasına çarptırılan kadınlar Pexşan Ezîzî, Şerîfe Muhamedî ve Werîşê Muradî için özgürlük istediklerini belirten komünistler şu çağrıyı yaptı: "Onların özgürlüğü için mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyoruz. Hindistan'da bir kadın doktorun tecavüze edilerek katledilmesinin ardından 'Jin, jîyan, azadî' sloganıyla başlayan kadın isyanını selamlıyoruz."

'DÜNYA EZİLEN HALKLARI VE KADINLAR, BİRBİRLERİNİN DİRENİŞLERİNDEN GÜÇ ALIYOR'
TKŞ üyeleri açıklamada şunları vurguladı: "Dünya ezilen halkları ve kadınlar, nerede olursa olsun birbirlerinin direnişlerinden güç alıyor. Erkek egemen kapitalist sisteme karşı mücadelelerini büyütüyor. Kürdistan dağlarından Filistin'e, Hindistan'dan dünyanın tüm meydanlarına isyan büyüyor. Ortadoğu'yu bölgesel savaşın eşiğine getiren emperyalist, siyonist, sömürgeci devletlere karşı ezilen halkların mücadele cephesini kuralım ve onur ve özgürlük direnişini büyütelim."

'DEVRİMİN KIZIL BAYRAĞINI DALGALANDIRMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Rojavalı komünistler ayrıca MLKP'nin 30. yılını kutladı, "İşçi sınıfı ve ezilenlerin, kadınların ve gençlerin komünist öncüsünün 30. yılına yaklaştığımız bu günlerde, eşit ve özgür bir yaşam için direnişi büyütme ve devrimin kızıl bayrağını dalgalandırma çağrısı yapıyoruz" dedi.

Hesekê'de açıklamanın ardından Rojavalı komünistler siyasal gelişmelere ilişkin toplantı gerçekleştirdi.