4 Ekim 2024 Cuma

TKŞ: Gerilla onurdur onurumuzu koruyacağız

Türk devletinin dün Garê'ye yönelik başlattığı işgal saldırısına ilişkin açıklama yapan TKŞ, saldırının Kürdistan işgal konseptinde yeni bir aşama olduğuna dikkat çekerek, "Faşist işgalci devlete geçit vermeyecek özgür topraklarımızı koruyacağız. Komünist Devrimci Hareket olarak halklarımızı her yerde ayağa kalkmaya, gerilla direnişini sahiplenmeye ve direnişi büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Garê'ye yönelik işgal saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Türk devletinin askeri gücü ve tekniğiyle Garê'ye yönelik işgal saldırısının Kürdistan işgal konsepti bakımından yeni bir aşama olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İşgalci Türk Devleti bu saldırılarla Kürdistan ve Ortadoğu'nun devrimci ve özgürlükçü güçlerini imha etmeyi amaçlamaktadır" denildi.

Bu saldırının Türk devletinin emperyalist güçler ve gerici bölge devletlerinin desteğini arkalayarak gerçekleştirdiğine işaret edilen açıklamada, "Irak Devleti ve KDP'nin Şengal'i teslim alma anlaşması, Türk faşizminin işgal şefi Hulusi Akar'ın bölgedeki ziyaretleri, İran'daki Kürt aktivistlere yönelik gözaltı saldırıları, Türk Devleti'nin Derik ve Şengal'i işgal tehditleri, işgal saldırısında kullanılan NATO tekniği ve istihbaratı yeni bir özgürlük hareketini bitirme konseptinin başladığının göstergeleridir. Türk Devleti bu saldırılarla Rojava Devrimimizi ve Şengal'i kuşatmayı ve gerilla güçleri ile halkımızın bağlarını kopartmayı amaçlamaktadır. Bu saldırılar aynı zamanda Efrin ve Serê Kaniyê işgalinin devamıdır" diye belirtildi.

Gerilla güçlerinin dört parça Kürdistan'ın özgürlüğü için savaştığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kürdistan'ın her yeri bu dakikadan itibaren Garê'dir. Halklarımız 15 Şubat komplosunun arifesinde başlayan bu saldırıları faşizmi yıkma hamlesine dönüştürmelidir. Gerilla bütün halklarımızın onurudur. Bu saldırılar dört parça Kürdistan ve bütün halklara yöneliktir. Faşist işgalci devlete geçit vermeyecek özgür topraklarımızı koruyacağız. Komünist Devrimci Hareket olarak halklarımızı her yerde ayağa kalkmaya, gerilla direnişini sahiplenmeye ve direnişi büyütmeye çağırıyoruz."