4 Ekim 2024 Cuma

TKŞ: Emperyalist komploları direnişle kıracağız

15 Şubat emperyalist komplosunun 22. yılına ilişkin açıklama yapan TKŞ, "Emperyalist komploları direnişle kıracağız" diye belirtildi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde uluslararası bir komplo ile Türkiye'ye getirilişinin 22. yılına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "22 yıl önce emperyalist güçler bir komployla Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ı Türk devletine teslim ettiler. Başta emperyalist ABD olmak üzere bütün NATO devletleri bu komploda can ve başla çalıştılar. Emperyalistler ve faşist sömürgeci Türk devleti Abdullah Öcalan şahsında Kürdistan ve Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesini yenmeyi ve devrimci mücadeleyi kırmayı amaçlamışlardır" denildi.

Aynı komplocu güçlerin Türk devletine Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını işgal etmesi için koşul hazırlayıp onay verdiği ifade edilen açıklamada, "Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê'nin işgali bu komplonun devamıdır. Kuzey ve Doğu Suriye'de Eyn îsa, Til Temir ve Til Rifat üzerinde sürdürülen işgal saldırılar, Başur'da Medya Savunma Alanları ve Şengal üzerinde sürdürülen işgal saldırıları ve tehditleri, Rojhilat'ta sürdürülen gözaltı saldırıları ve Bakur'da sürdürülen yoğun faşist saldırılar komplonun kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğünü göstermektedir" diye kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Ortadoğu ve Kürdistan halkları emperyalist Amerika ve faşist sömürgeci Türk devleti başta olmak üzere komployu hazırlayan, örgütleyen ve gerçekleştirilmesinde rol alan güçleri asla unutmayacak ve affetmeyecektir. Halklarımız her zaman olduğu gibi her yerde komplolara karşı direnişi büyütecektir. Rojava devrimi 15 Şubat emperyalist komplosunun boşa çıkarıldığının en somut kanıtıdır. Kuzey ve Doğu Suriye halkları birlik olarak bu saldırıları boşa çıkarabilir. Halklarımızın birliği ve mücadelesiyle devrimimizi savunup işgalcileri kovacak ve tecridi kıracağız.

"Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) olarak komploya karşı mücadelede şehit olan yoldaşlarımızın yolunu takip edip zafere kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Halklarımıza çağrı yapıyoruz, gelin komplolara karşı mücadelede yer alın, birlik olalım, devrimi savunup işgalcileri kovalım."