22 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Bu kanlı planın sahibi faşist Türk devletidir

TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri Kobanê katliamının yedinci yılı dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, "Aradan yedi yıl geçti, sürekli Kobanê'yi tehdit ediyor. Çetelerin yapamadığını kendisi yapmak istiyor" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Kobanê katliamının yedinci yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Saat kulesi önünde gerçekleştirilen açıklamayı TKŞ adına Bahar Kobanê yaptı.

Yedi yıl önce Kobanê'de büyük bir katliam gerçekleştirildiğini kaydeden Bahar Kobanê saldırı da özellikle sivillerin hedef alındığını belirtti. 

Katliam kararının DAİŞ tarafından alınmadığını bu planın sahibinin faşist Türk devleti olduğunu belirten Bahar Kobanê şunları ifade etti, "Bu katliam bir gecede gerçekleşmedi, Kobanê DAİŞ'ten temizlendi ve özgürleşti, bunun üzerine sivil halkı hedef alan bu insanlık dışı katliam gerçekleştirildi. Biz bu katliam kararının DAİŞ tarafından alındığını düşünmüyoruz, bu kanlı planın sahibi faşist Türk devletidir. DAİŞ'i Kobanê üzerine saldırtan da o dur. Faşist Erdoğan, Kobanê düştü düşecek dedi, ama Kobanê düşmedi, bilakis Kobanê halkının direnişi, gerillanın, devrimci ve komünist savaşçıların fedailiği, enternasyonal dayanışmanın gücü ile Kobanê özgürleşti. DAİŞ'in Kobanê'de yenilmesi, tüm Rojava ve Kuzey Doğu Suriye topraklarında yenilmesini getirdi. Faşist Erdoğan bu yenilgiyi sindiremedi ve DAİŞ üzerinden bir sivil katliam planladı."

Çetelerin iki grup halinde Kobanê'ye girdiklerini ve gruplardan birinin Türkiye sınırından geldiğini kaydeden Bahar Kobanê, "Halkımız çetelere karşı büyük bir direniş sergiledi. Silahlı halk, mahallelerine çeteleri sokmadı, günlerce sokaklarda nöbet tuttular, onlarca çeteyi halkımız çatışarak imha etti" dedi.

Faşist Erdoğan'ın Kürtlere olduğu kadar Kobanê'ye de düşman olduğunu vurgulayan Bahar Kobanê, "Aradan yedi yıl geçti, sürekli Kobanê'yi tehdit ediyor. Çetelerin yapamadığını kendisi yapmak istiyor. Kobanê üzerinde her türlü kirli savaş yöntemini uyguluyor. Silahlı keşif uçaklarıyla suikastler yapıyor, köyleri bombalıyor, uyuşturucu gönderiyor, yalan haberlerle halkı tahrik ediyor, ajan gönderiyor, psikolojik savaş yöntemleri uyguluyor" ifadelerini kullandı.

Halkın zor dönemlerden geçse de topraklarını işgalcilere teslim etmeye niyetinin olmadığını belirtti. 

Bahar Kobanê, gerillanın direnişinden, zindandaki tüm devrimci tutsakların direnişinden güç aldıklarını kaydetti, "Yalnız olmadığımızı biliyoruz, Rojava devrimi Ortadoğu'da ve Dünya'da devrimin kapısını araladı, bu devrime sahip çıkacağız, Türk devletinin işgal tehditlerine ve emperyalist planlara rağmen devrimimizi büyüteceğiz ve ilerleteceğiz" dedi.

Eylem "Yaşasın Kobanê direnişimiz" ve "Şehit namirin" sloganlarıyla sona erdi.

KOBANÊ KATLİAMINDA HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI
Kobanê katliamının yedinci yılında saldırı da hayatını kaybedenler Katliam Şehitliğinde anıldı.

Dün akşam gerçekleşen anma saygı duruşu ile başladı. Anmaya katledilenlerin yakınlarının yanı sıra halk ve birçok parti ve kurum da katıldı. Anma da konuşma yapan Fırat Bölgesi Çevre Müdürlüğü Eş Başkanı Arif Bali, Kobanê katliamında 250 kişinin DAİŞ eliyle katledildiğini hatırlattı. 

Katliamın tekrarlanmaması için toprağımıza sahip çıkmalıyız diyen Bali şöyle devam etti: "Zaferimizi sağlamak için devrimci halk savaşını temel almalıyız. Düşmanımız vahşi ve ahlaksızdır, açıkça bizi öldüreceğini söylüyor. İşgal altındaki Efrin, Girê Spî ve Serêkaniyê gibi şehirlerde yaşananlar bize düşmanın vahşetini gösteriyor" dedi. 

Arif Bali saldırılara karşı direnişi büyütme çağrısı yaptı.