22 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: 10. yılında yaşasın Rojava devrimimiz

Rojava devriminin 10. yılında devrim şehitlerini anan ve mücadeleyi sürdüreceğini kaydeden TKŞ, "Tehdit ve saldırılara karşı sonuna kadar devrimimizi koruyacak, gelişimi için mücadele etmeye devam edeceğiz. 10. yıldönümünde yaşasın Rojava devrimimiz, yaşasın kadın devrimi" dedi. 

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Rojava devriminin 10. yılında açıklama yaptı. Antisömürgeci, halkçı, kadın özgürlükçü Rojava devriminin 10 yıldır savaş koşullarında kendisini inşa ettiği kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu direnişte onbinlerce kadın erkek şehit düştü, yaralandı, gazi oldu. Devrimimizin yıldönümü vesilesiyle tüm şehitlerimizi anıyor, gazi ve yaralılarımızı selamlıyoruz.

'HALKLARIN ÖZGÜRLÜK DEVRİMİNE DÖNÜŞTÜ'
Arap halk isyanları sürecinde Ortadoğu'da halklar ayaklanıp diktatörleri devirdi. Küristan'da da onyıllardır şehitler bedeli sürdürülen Kürt özgürlük mücadelesi mevcuttu. Suriye'de halklar artık diktatörlük sistemi ile yönetilmek istemiyor ve ayaklanmaya başlıyordu. Kürt halkımız Rojavayê Kurdistanê'de özgücüne dayanarak örgütlenip YPG-YPJ öncülüğünde antisömürgeci, kadın özgürlükçü bir devrim yarattı. 19 Temmuz'da Kobanê'de ilan edilen Rojava devrimimiz yine Kobanê'de DAİŞ'in yenilgiye uğratılmasıyla bölge halklarının devrimine dönüşmeye başladı. Rojava devrimimiz bölgedeki bütün halkların özgürlük devrimine dönüştü.

Devrimimizin ilanından bu yana El Nusra, DAİŞ gibi gerici, politik islamcı, barbar çeteler gerici bölge devletlerinin de yardımlarıyla devrim topraklarına saldırmaya başladılar. Devrimimizin savunma güçleri büyük direnişler sergileyip DAİŞ'i alt edip yeryüzünden sildiler. İşbirlikçi çeteleri ile zafer elde edemeyeceğini gören faşist sömürgeci Türk devleti bizatihi işgal saldırıları başlattı.

'ERDOĞAN TEHDİTLERLE DEVRİMİMİZİ ESİR ALMAYA ÇALIŞMAKTA'
Efrîn, Serê Kaniyê ve Girê Spî sömürgeci Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edildi. Her gün Şehba, Eyn Îsa, Til Temir ve Zirgana yönelik işgal saldırıları devam etmekte. Faşist Erdoğan her gün devrimimize yönelik tehditlerde bulunmakta, yeni işgal saldırıları için fırsat kollamaktadır. Yine, emperyalist güçler devrimimizin topraklarındaki varlıklarıyla krizleri beslemekte, Suriye Rejimi ve faşist Erdoğan'a alan açmakla tehditlerde bulunarak devrimimizi esir almaya çalışmaktadır.

'YAŞASIN KADIN DEVRİMİ'
Rojava devrimimiz, Kürdistan ve Ortadoğu halklarının politik özgürlük kapısıdır. Demokratik, kadın özgürlükçü ve antisömürgeci bir devrimdir. Bütün dünya halkları, emekçileri, ezilenleri, kadınlar devrimimizle omuz omuza hareket etmelidir. Tehdit ve saldırılara karşı sonuna kadar devrimimizi koruyacak, gelişimi için mücadele etmeye devam edeceğiz. 10. yıldönümünde yaşasın Rojava devrimimiz, yaşasın kadın devrimi!"