21 Eylül 2024 Cumartesi

TGS: Türkiye kamuoyundan ne gizlenmek isteniyor?

Sınırda mültecileri takip eden gazetecilere yönelik baskılara ilişkin açıklama yapan TGS, "Türkiye kamuoyundan ne gizlenmek isteniyor?" diye sordu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), sınıra taşınan mültecileri takip eden gazetecilere yönelik baskı ve gözaltılara ilişkin açıklama yaptı. 

TGS, sınır hattında çalışan gazetecilerin polis tacizi altında ve zor koşullarda çalıştığını kaydetti.

'DRAMI YANSITANLAR HEDEFTE'
Son bir haftada ulusal ve uluslararası basında çalışan 20 gazetecinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "İdris Sayılğan ve Alptekin Dursunoğlu tutuklandı. İdris Sayılgan, tutukluluğuna yapılan itirazın ardından serbest bırakıldı. Yine yaptıkları haberler nedeniyle gazeteci Barış Terkoğlu ile Hülya Kılınç da tutuklandı. Sınır hattında yaşanan insanlık dramının kamuoyuna duyurulmasını engellemek isteyenler, yine gazetecileri hedef aldı" denildi.

'NE GİZLENMEK İSTENİYOR?'
TGS, "Türkiye kamuoyundan ne gizlenmek isteniyor?" diye sordu ve ekledi: "Neden gazetecileri sürekli gözaltına alarak halkın doğru bilgilenme hakkını engelliyorsunuz? Gazetecilik suç değil kamusal bir görevdir. Gazeteciler halkın gerçekleri öğrenebilmesinin güvencesidir."
 
TGS, hala gözaltında tutulan gazeteci Rawin Sterk'in de serbest bırakılmasını istedi.